Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Visspiesjes met mango-mosterdsaus

Visspiesjes met mango-mosterdsaus

Visspiesjes met mango-mosterdsaus

Dit vrolijke visgerecht is gemakkelijk te maken. Je kunt het in de grillpan bereiden of op de barbecue.

Ingrediënten

Voor 4 personen: 

  • 1 stukje gemberwortel 
  • 2 eetlepels citroensap 
  • 2 eetlepels vissaus
  • 400 gram stevige visfilet zoals koolvis, tilapia, zalm, makreel
  • 2 mango's
  • stukjes groenten, zoals rode ui en diverse kleuren paprika
  • 2 theelepels mosterd
  • olie

Bereiding

  • Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  • Maak een marinade van het citroensap, de geraspte gember en de vissaus.
  • Snijd de vis in blokjes en meng de marinade door de vis.
  • Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  • Schil de mango's en snijd het vruchtvlees om de pit weg.
  • Pureer het vruchtvlees en roer de mosterd erdoor.
  • Bestrijk de barbecuespiesen met een beetje olie.
  • Rijg de visblokjes, paprika en ui aan de spiesen en bestrijk het geheel met een beetje olie.
  • Rooster de spiesjes in een grillpan in ongeveer 6 minuten gaar en bruin.
  • Geef de mango-mosterdsaus erbij.

Tip! Varieer gerust met vis en groenten of maak een vegetarische variant met tahoe.

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer hoofdgerechten

Kip met curry en rijst

Kip met curry en rijst

Quinoa met paprika en doperwten

Quinoa met paprika en doperwten

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.