Rotterdam krijgt AED’s van Hartstichting

4 november 2021

De Hartstichting hangt op 55 plaatsen in Rotterdam AED’s op. Met een AED kan het leven van mensen met een hartstilstand gered worden. Doel is de hartveiligheid in Rotterdam te verbeteren.

Klein risico op hartproblemen bij sporters door corona

4 november 2021

Topsporters die corona hebben doorgemaakt, hebben een klein risico op hartproblemen. Dit blijkt uit onderzoek door cardiologen van het Amsterdam UMC onder 85 sporters.

Griepprik: wat je moet weten als hartpatiënt

26 oktober 2021

Heb jij al een oproep van de huisarts gehad voor de griepprik? Lees het advies van de Hartstichting voor hartpatiënten.

Harten Diner levert ruim 150.000 euro op voor de Hartstichting

25 oktober 2021

Op 7 oktober bereidden 6 vooraanstaande koks een exclusief diner in de Grote Kerk in Den Haag. Mede dankzij de aanwezigheid van bijna 200 mensen is op deze avond het prachtige bedrag van € 153.444,- opgehaald.

Patiënten adviseren landelijk centrum voor aangeboren hartafwijkingen

14 oktober 2021

In een vandaag verschenen adviesrapport roepen patiënten op tot de oprichting van één landelijk overkoepelend centrum voor aangeboren hartafwijkingen in Nederland. Hiermee reageren zij op de vraag van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), hoe de zorg voor patiënten met een aangeboren hartafwijking moet worden ingericht.

Hans Snijder nieuwe directeur Hartstichting

12 oktober 2021

Hans Snijder is per 1 februari 2022 de nieuwe directeur van de Hartstichting. Op dit moment is hij directeur Media & Communicatie bij het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Snijder volgt directeur Floris Italianer op.

Daley Blind nieuwe ambassadeur van de Hartstichting

6 oktober 2021

Topvoetballer Daley Blind zet zich vanaf vandaag in als ambassadeur voor de Hartstichting. Uit eigen ervaring weet Blind hoe belangrijk een gezond hart is.

Kitesurfmarathon Hoek tot Helder zamelt ruim 600.000 euro in voor de Hartstichting

4 oktober 2021

Ruim 400 goed getrainde kitesurfers namen deel aan de langste eendaagse kitesurftocht van de wereld: ‘Hoek tot Helder’. Met deze 130 kilometer lange marathon zamelden zij ruim 600.000 euro in voor de Hartstichting.

Hartstocht levert ruim 130.000 euro op voor onderzoek hart- en vaatziekten

4 oktober 2021

Op 2 oktober kleurde de Hollandse kustlijn rood door de duizenden wandelaars die de Hartstocht liepen vanaf het Scheveningse strand. Ook liepen er zo’n 1000 deelnemers mee vanuit huis via de eRoutes app. Samen haalden zij in totaal ruim 130.000 euro op voor onderzoek naar een gezond hart.

Wereld Hart Dag: Nederlander zorgt nog onvoldoende voor hart

29 september 2021

Op Wereld Hart Dag roept de Hartstichting Nederlanders op wat vaker stil te staan bij hun hart(gezondheid). Uit een peiling van de Hartstichting blijkt dat slechts de helft van de Nederlanders bewust bezig is met hun hartgezondheid.