Crowdfunding voor innovatief onderzoek

14 oktober 2019

5 onderzoekers hebben 8 weken de tijd om € 25.000 op te halen voor baanbrekend hartonderzoek. Elke euro wordt verdubbeld, maar allleen als de actie slaagt. Het is alles of niets. Lees meer.

Alle rookruimtes in horeca verdwijnen

09 oktober 2019

Rookruimtes in de horeca zijn per direct verboden. Dat is de uitspraak van de Hoge Raad. De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR), waar de Hartstichting deel van uitmaakt, is blij met de uitspraak.

Derde editie 11strandentocht Hartstichting groot succes

09 oktober 2019

In 2019 was de derde editie van de 11strandentocht. 3.072 deelnemers liepen 11, 20, 40 of 60 kilometer langs de kust. Samen haalden zij een recordbedrag van € 130.777,- op.

Nog 5000 AED's nodig

08 oktober 2019

Voor een dekkend netwerk nog ruim 5.000 AED’s extra nodig in Nederland. Kom daarom in actie en zamel samen met je buren geld in voor een BuurtAED. Samen kunnen we levens redden.

Donateurs blijven de Hartstichting trouw

02 oktober 2019

In 2018 namen de inkomsten van de Hartstichting toe. De Hartstichting behoort tot de weinige grote organisaties, die afgelopen jaar meer donateurs en inkomsten binnenhaalde.

Diagnose en behandeling hart- en vaatziekten bij vrouwen kan beter

27 september 2019

Er wordt nog steeds te weinig rekening gehouden met verschillen tussen mannen en vrouwen in wetenschappelijk onderzoek. Dat blijkt uit onderzoek van de Hartstichting.

Hartleeftijd helpt voor beter begrip gezondheidsrisico

19 september 2019

Hartstichting heeft een tool ontwikkeld om het risico op hart- en vaatziekten te berekenen. De Hartleeftijd helpt mensen te begrijpen hoe groot hun risico is op hart- en vaatziekten.

Stem op de Website van het Jaar

06 september 2019

Yes! We zijn genomineerd voor website van het jaar! Stem op ons en help mee aan meer zichtbaarheid.

Zesde editie van Stoptober in 2019

05 september 2019

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Tienduizenden mensen doen jaarlijks mee aan dit landelijke stopmoment. Ook deze editie geven 3 bekende Nederlanders het goede voorbeeld.

Steun Preventieakkoord voor Rookvrije Generatie

04 september 2019

Steun Preventieakkoord voor Rookvrije Generatie.