1500ste BuurtAED opgehangen

02 augustus 2019

Al 1500 buurten in Nederland hebben gezamenlijk een AED aangeschaft. De 1500e BuurtAED werd deze week in Houten geïnstalleerd. Lees het bericht.

Dekkerbeurzen voor 10 getalenteerde wetenschappers

02 augustus 2019

Tien talentvolle onderzoekers kregen in juli een Dekkerbeurs voor vernieuwend onderzoek. In totaal investeert de Hartstichting hier 3,7 miljoen euro in.

ProRail maakt alle treinperrons rookvrij

01 augustus 2019

ProRail heeft vandaag bekend gemaakt dat alle treinperrons binnen twee jaar rookvrij zijn. De Hartstichting hoopt dat andere bedrijven dit voorbeeld volgen.

Hitteplan: advies voor hartpatiënten

23 juli 2019

Aanhoudende warmte brengt risico's met zich mee. Lees waar je als hartpatiënt op moet letten.

Digitale tweeling helpt hart- en vaatziekten voorkomen

05 juli 2019

4 nieuwe onderzoeken gaan van start met financiering van de Hartstichting. 1 van de onderzoeken ontwikkelt een digitale tweeling van jezelf.

Ruim 1 miljoen voor onderzoek tabaksontmoedigingsbeleid

02 juli 2019

Gezondheidsfondsen kennen ruim € 1 miljoen toe aan onderzoek naar effectief tabaksontmoedigingsbeleid. De fondsen willen beleidsonderzoek stimuleren om zo sneller een Rookvrije Generatie te bereiken.

Dementie en hart- en vaatziekten samen aanpakken

02 juli 2019

Bij hart- en vaatpatiënten moet meer aandacht komen voor problemen met het geheugen. En andersom. Lees waarom onderzoekers dit concluderen in het nieuwsbericht.

Man-vrouwverschillen en de toekomst van hart- en vaatziektenzorg

28 juni 2019

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten. Wat heeft dat opgeleverd? Daarover spraken professionals en ervaringsdeskundigen tijdens een door ZonMw georganiseerde bijeenkomst.

Nieuwe richtlijn voor cholesterolverlagers

25 juni 2019

Reactie Hartstichting op aandacht in de media voor de nieuwe richtlijn Cardiovasculair risicomanagement. Het gaat vooral om streefwaarden cholesterol.

Stevinpremie voor internationaal topwetenschapper Andrea Evers

21 juni 2019

'Hartstichting-onderzoeker' Andrea Evers won vandaag de NWO-Stevinpremie, één van de twee hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap.