Snellere diagnoses stellen dankzij algoritme

16 april 2019

Snellere diagnoses stellen dankzij een algoritme. Dit is mogelijk dankzij resultaten van de hackathon, die de Hartstichting samen met ABN Amro en het UMC Utrecht heeft georganiseerd.

Rookvrije Generatie Awards uitgereikt

04 april 2019

Vandaag werden voor de derde keer de Rookvrije Generatie Awards uitgereikt. Het is een beloning voor initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

Nieuwe medische richtlijn voor preventie hart- en vaatziekten

04 april 2019

Er is een nieuwe medische richtlijn voor de behandeling van mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten: Cardiovasculair risicomanagement 2019.

Wereldrecordpoging als aftrap van de collecteweek

02 april 2019

Als aftrap van de collecteweek organiseren de Hartstichting en Tikkie op 7 april samen een wereldrecordpoging. Het doel is om in 24 uur meer dan 105.803 giften op te halen.

Stopzetten partnerschap ANR en SRPJ

29 maart 2019

Reactie op artikel in trouw over stopzetten partnerschap ANR en SRPJ.

Nieuwe app om risico gevaarlijke ritmestoornissen te berekenen

28 maart 2019

Onderzoekers ontwikkelden met steun van de Hartstichting een nieuwe app. Deze berekent het risico op gevaarlijke hartritmestoornissen bij ARVC, een erfelijke hartspierziekte. Lees het nieuwsbericht.

Beter inzicht in hartfalen bij zwangere vrouwen

20 maart 2019

Vrouwen die rond hun zwangerschap hartfalen krijgen, hebben een probleem met de vetstofwisseling in het hart. Dat toonde promovendus Martijn Hoes aan. Lees het nieuwsbericht.

Frank de Grave per 1 april nieuwe voorzitter raad van toezicht

20 maart 2019

Frank de Grave is per 1 april 2019 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Hartstichting. Hij heeft de taak om toezicht te houden op de werkzaamheden, financiën en organisatie van de Hartstichting.

Steeds vaker snelle hulp bij hartstilstand

04 maart 2019

Het aantal AED’s en burgerhulpverleners in Nederland blijft groeien. Op dit moment staan 225.000 Nederlanders aangemeld als burgerhulpverlener.

Meer overlevenden, maar het aantal patiënten groeit

18 februari 2019

Steeds meer mensen overleven een hart- of vaatziekte, maar het aantal patiënten groeit. Lees het nieuwsbericht.