Op wintersport? Goed voor je hart!

Onderzoek van het Instituut van Sportwetenschappen aan de universiteit van Innsbruck toont aan dat skiën kan bijdragen aan gezond ouder worden. Ook kou kan een gunstig effect hebben op je gezondheid.

Nog 5.000 AED's nodig

Om heel Nederland hartveiliger te maken zijn er nog zo'n 5.000 AED's nodig. De VriendenLoterij start vanaf 10 februari een campagne om deze AED’s te werven.

13 topwetenschappers krijgen Dekkerbeurs

Op 22 januari 2020 hebben 13 toponderzoekers een Dekkerbeurs gekregen voor vernieuwend onderzoek. Lees wat zij gaan doen.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek

5 onderzoekers hebben in 8 weken tijd € 25.000 opgehaald voor baanbrekend hartonderzoek. Elke euro wordt verdubbeld door de Hartstichting. Lees meer.

Minder hartkatheterisaties nodig na een MRI- of CT-scan

Nu krijgen mensen met pijn op de borst vaak een hartkatheterisatie. Dit is niet altijd nodig. Dat is de conclusie van het onderzoek van Martijn Smulders van Maastricht UMC+. De Hartstichting steunde dit onderzoek.

Sterfte aan hart- en vaatziekten sterk gedaald

Vanaf 1980 is de sterfte door hart- en vaatziekten sterk gedaald. Dit blijkt uit cijfers die de Hartstichting vandaag bekend maakt.

Hartstichting steekt 2,5 miljoen in innovaties voor betere en goedkopere zorg

Er is ruim 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor onderzoek naar nieuwe technologie tegen hart- en vaatziekten. De Hartstichting neemt de helft van dit bedrag voor haar rekening.

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Ruim 10.000 mensen met hoge bloeddruk opgespoord

Dit jaar hebben ruim 33.500 mensen hun bloeddruk laten meten bij een bloeddrukmeetpunt van de Hartstichting. Ruim 10.000 mensen hadden een hoge bloeddruk.

Meer kans op problemen bij de zwangerschap na beroerte

Vrouwen die op jonge leeftijd een beroerte hebben gehad, krijgen later vaker problemen tijdens de zwangerschap. Dit komt uit het onderzoek van Mayte van Alebeek.