Meer overlevenden, maar het aantal patiënten groeit

18 februari 2019

Steeds meer mensen overleven een hart- of vaatziekte, maar het aantal patiënten groeit. Lees het nieuwsbericht.

VriendenLoterij schenkt 1,5 miljoen aan Hartstichting

13 februari 2019

De Hartstichting heeft 1,5 miljoen euro uit de loterij-opbrengsten van de VriendenLoterij ontvangen. Dat is bekend gemaakt op het jaarlijkse Goed Geld Gala.

Hackaton naar beter opsporen hartproblemen succesvol

08 februari 2019

Samen op zoek naar een oplossing om ernstige hart- en vaatziekten beter op te sporen. Dit was het doel van de hackaton die plaatsvond van 21 tot 25 januari.

Kans op succesvolle reanimatie: Rotterdam scoort het beste

31 januari 2019

In Rotterdam heb je een grotere kans op tijd gereanimeerd te worden dan in de andere 3 grote steden in Nederland.

Burgerhulpverleners nu ook in Amsterdam

26 januari 2019

Amsterdam is de laatste gemeente van Nederland die zich aansluit bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu.

Dekkerbeurzen voor 10 talentvolle onderzoekers

23 januari 2019

Op 23 januari kregen 10 getalenteerde wetenschappers een Dekkerbeurs van de Hartstichting. In totaal ontvingen zij bijna € 3 miljoen. Lees het nieuwsbericht.

Gratis bloeddruk meten voor inwoners Den Haag

15 januari 2019

Inwoners van Den Haag kunnen van 14 tot 25 januari gratis hun bloeddruk laten controleren in de bieb, op het stadsdeelkantoor of bij de apotheek. Lees het nieuwsbericht.

Miljoen euro opgehaald voor AED's in de buurt

04 december 2018

Buurtbewoners in heel Nederland hebben samen al 1 miljoen euro opgehaald voor AED’s bij hun in de buurt. Lees meer.

Preventieakkoord historische stap op weg naar Rookvrije Generatie

29 november 2018

De Hartstichting en de andere partners van de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) zijn blij met het Preventieakkoord. Hiermee komt een Rookvrije Generatie steeds dichterbij. Lees het nieuwsbericht.

Nieuw online platform voor rookvrije plekken in de buurt

29 oktober 2018

Vandaag is het nieuwe platform rookvrij.nl gelanceerd. Hierop kun je laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in jouw buurt rookvrij moeten worden.