Dekkerbeurzen voor 10 talentvolle onderzoekers

30 augustus 2021

In 2021 kregen 10 onderzoekers een persoonlijke Dekkerbeurs van de Hartstichting. Er is in totaal ruim 3 miljoen euro toegekend. Lees welke onderzoeken hiermee gedaan worden.

Denk mee over de zorg voor patiënten met een aangeboren hartafwijking

31 augustus 2021

De zorg voor kinderen met een aangeboren hartafwijking is al van hoge kwaliteit, maar kan nog verder verbeterd worden. Wil jij als patiënt of ouder meedenken? Geef je dan op voor een van de interactieve sessies of gesprekken.

Meer zicht op impact van aangeboren hartaandoening op lange termijn

6 augustus 2021

Er komt een nieuwe database waarin medische gegevens van kind tot volwassene worden bijgehouden. Dit levert belangrijke nieuwe inzichten op, die het leven van tienduizenden hartpatiënten kunnen verbeteren.

Campagne Voeding voor de Gezonde Generatie op stoom

26 juli 2021

De Hartstichting voert samen met partners een politieke beïnvloedingscampagne. Doel: gezonde voeding voor een gezonde generatie opnemen in het nieuwe Regeerakkoord.

Slechts 1 op de 3 Nederlanders naar huisarts bij blijvend opgezette enkels

22 juli 2021

Aanhoudend opgezette voeten en enkels kunnen wijzen op ernstige hartproblemen. Toch nemen mensen deze klacht vaak niet serieus.

Alle  treinstations krijgen een AED

Alle treinstations krijgen een AED

14 juli 2021

ProRail en NS zijn gestart met het plaatsen van 715 AED’s op stations in het hele land.

Terugroepactie aantal medicijnen met losartan, valsartan en irbesartan

13 juli 2021

In een aantal medicijnen tegen hoge bloeddruk zit een onzuiverheid. Het gaat om medicijnen met losartan, valsartan of irbesartan.

Onderzoek naar behandelen hartfalen door stijve hartspier van start

1 juli 2021

Groot onderzoek naar hartfalen van start: wetenschappers testen medicijnen, waaronder een bestaand medicijn tegen maagzweren. De wetenschappers gaan onderzoeken of zij hiermee hartfalen door een stijve hartspier kunnen behandelen.

“Hart voor het leven - Leven voor het hart”

15 juni 2021

Op 3 juni 2021 is de heer J. Willem Bavinck overleden. Willem leefde bijna 38 jaar met een donorhart. Hij was enorm betrokken en zette zich jarenlang in voor hart- en vaatpatiënten.

VriendenLoterij zet Anita uit Leiden in het zonnetje

11 juni 2021

Een hartenwens ging in vervulling voor de 55-jarige Anita uit Leiden: een cursus portretschilderen. De Hartstichting deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij om Anita te bedanken voor haar inzet.