Patiënten adviseren landelijk centrum voor aangeboren hartafwijkingen

14 oktober 2021

In een vandaag verschenen adviesrapport roepen patiënten op tot de oprichting van één landelijk overkoepelend centrum voor aangeboren hartafwijkingen in Nederland. Hiermee reageren zij op de vraag van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), hoe de zorg voor patiënten met een aangeboren hartafwijking moet worden ingericht.

Hans Snijder nieuwe directeur Hartstichting

12 oktober 2021

Hans Snijder is per 1 februari 2022 de nieuwe directeur van de Hartstichting. Op dit moment is hij directeur Media & Communicatie bij het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Snijder volgt directeur Floris Italianer op.

Daley Blind nieuwe ambassadeur van de Hartstichting

6 oktober 2021

Topvoetballer Daley Blind zet zich vanaf vandaag in als ambassadeur voor de Hartstichting. Uit eigen ervaring weet Blind hoe belangrijk een gezond hart is.

Kitesurfmarathon Hoek tot Helder zamelt ruim 600.000 euro in voor de Hartstichting

4 oktober 2021

Ruim 400 goed getrainde kitesurfers namen deel aan de langste eendaagse kitesurftocht van de wereld: ‘Hoek tot Helder’. Met deze 130 kilometer lange marathon zamelden zij ruim 600.000 euro in voor de Hartstichting.

Hartstocht levert ruim 130.000 euro op voor onderzoek hart- en vaatziekten

4 oktober 2021

Op 2 oktober kleurde de Hollandse kustlijn rood door de duizenden wandelaars die de Hartstocht liepen vanaf het Scheveningse strand. Ook liepen er zo’n 1000 deelnemers mee vanuit huis via de eRoutes app. Samen haalden zij in totaal ruim 130.000 euro op voor onderzoek naar een gezond hart.

Wereld Hart Dag: Nederlander zorgt nog onvoldoende voor hart

29 september 2021

Op Wereld Hart Dag roept de Hartstichting Nederlanders op wat vaker stil te staan bij hun hart(gezondheid). Uit een peiling van de Hartstichting blijkt dat slechts de helft van de Nederlanders bewust bezig is met hun hartgezondheid.

Achtste editie van Stoptober in 2021

21 september 2021

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Tienduizenden mensen doen jaarlijks mee aan dit landelijke stopmoment. Ook deze editie geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld.

Chef-kok Dennis Huwaë met andere sterrenchefs in één keuken

16 september 2021

Op 7 oktober staan vooraanstaande chef-koks voor 1 keer met elkaar in de keuken. Bij elkaar zijn zij goed voor maar liefst 6 Michelinsterren. Chef-kok Dennis Huwaë heeft een persoonlijke reden om deel te nemen aan dit bijzondere evenement.

Dekkerbeurzen voor 10 talentvolle onderzoekers

30 augustus 2021

In 2021 kregen 10 onderzoekers een persoonlijke Dekkerbeurs van de Hartstichting. Er is in totaal ruim 3 miljoen euro toegekend. Lees welke onderzoeken hiermee gedaan worden.

Denk mee over de zorg voor patiënten met een aangeboren hartafwijking

31 augustus 2021

De zorg voor kinderen met een aangeboren hartafwijking is al van hoge kwaliteit, maar kan nog verder verbeterd worden. Wil jij als patiënt of ouder meedenken? Geef je dan op voor een van de interactieve sessies of gesprekken.