VriendenLoterij zet Anita uit Leiden in het zonnetje

11 juni 2021

Een hartenwens ging in vervulling voor de 55-jarige Anita uit Leiden: een cursus portretschilderen. De Hartstichting deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij om Anita te bedanken voor haar inzet.

Slechts kwart van mensen met beroerte via 112 in ziekenhuis

8 juni 2021

Bij een beroerte is snel handelen van levensbelang. Het alarmnummer 112 is de snelste weg naar een behandeling. Toch bellen mensen eerder de huisarts. En campagne van de Hartstichting moet hier verandering in brengen.

Hartstichting: 2020 jaar van aanpassen en inspelen op ontwikkelingen

1 juni 2021

De Hartstichting moest in maart vorig jaar anticiperen op wat er in de maatschappij gebeurde en haar plannen aanpassen. Samen met artsen en wetenschappers is direct gestart met diverse onderzoeken. Nederlanders steunden dit ruimhartig.

Nieuwe onderzoeksresultaten geven meer inzicht in behandeling beroerte

20 mei 2021

Is het herstel na een herseninfarct aan de achterkant van het hoofd beter als het bloedstolstel weggehaald wordt via een katheter? Lees over de resultaten.

Resultaten onderzoek: hart- en vaatpatiënten meer risico op ziekenhuisopname bij corona

18 mei 2021

Coronapatiënten met hart- en vaatziekten hebben een grotere kans op ziekenhuisopname dan patiënten zonder deze aandoeningen. Lees de resultaten van een groot corona-onderzoek.

Nederlandse Loterij schenkt bijna 390.000 euro aan Hartstichting

11 mei 2021

Op 11 mei heeft de Nederlandse Loterij maar liefst bijna 390.000,- geschonken aan de Hartstichting.

4 op de 5 Nederlanders kent gevolgen hoge bloeddruk niet

6 mei 2021

Uit onderzoek blijkt dat slechts 1 op de 5 Nederlanders weet dat een hoge bloeddruk het risico op een hartinfarct of beroerte verhoogt. Ook weet ruim kwart niet dat je meestal niets van een hoge bloeddruk voelt.

Directeur Floris Italianer treedt terug na 2 termijnen

Na 2 termijnen van 4 jaar treedt Floris Italianer terug als directeur van de Hartstichting.

Leefstijlonderzoek van start: hoe kun je mensen verleiden tot het kopen van gezondere producten

16 april 2021

Laat de consument zich verleiden tot het kopen van gezondere producten? Dat onderzoeken wetenschappers van het Amsterdam UMC het komende jaar in een aantal Coop-supermarkten.

Recordaantal aanmeldingen voor de Hartstocht

8 april 2021

De Hartstichting organiseert op 10 april de Hartstocht. Er zijn een recordaantal aanmeldingen.