Recordaantal aanmeldingen voor de Hartstocht

8 april 2021

De Hartstichting organiseert op 10 april de Hartstocht. Er zijn een recordaantal aanmeldingen.

VriendenLoterij schenkt ruim 2,5 miljoen aan Hartstichting

30 maart 2021

De Hartstichting heeft ruim € 2,5 miljoen van de VriendenLoterij ontvangen uit de loterij-opbrengsten in 2020.

Hartstichting opnieuw bekroond als Beste Werkgever

24 maart 2021

De Hartstichting mag zich opnieuw tot de beste werkgevers van Nederland rekenen. Dat maakt Effectory op 22 maart 2021 bekend op basis van een grootschalig onderzoek naar goed werkgeverschap.

Nieuwe resultaten onderzoek naar herseninfarcten bij coronapatiënten in het ziekenhuis

16 maart 2021

Herseninfarcten treden niet veel op bij coronapatiënten in het ziekenhuis, maar verlopen wel vaak ernstig. Dit blijkt uit onderzoek onder leiding van wetenschappers van het UMC Utrecht. De Hartstichting bracht geld bijeen voor dit onderzoek.

Ernstig hartfalen vergroot risico op sterfte bij coronapatiënten

9 maart 2021

Patiënten met ernstig hartfalen hebben de grootste kans om te overlijden als ze in het ziekenhuis opgenomen worden. Coronapatiënten met andere hartaandoeningen lijken minder risico te lopen.

Hartonderzoek bij topsporters met corona van start

Laatst gewijzigd: 19 maart 2021

Er is een unieke studie van start gegaan naar de gevolgen van corona voor het sportershart. Uit de studie moet blijken welke schade en hartklachten corona kan veroorzaken.

Gezondheidsfondsen: Het is tijd voor gezonde voeding

11 februari 2021

Supermarkten stimuleren gezonde voeding nog te weinig en er is er voor de hele sector nog veel te verbeteren. Dat is de conclusie van een supermarktonderzoek, dat mede op verzoek van de Hartstichting werd uitgevoerd.

Doe mee met de Hartstocht: het wandelevenement van 2021

1 februari 2021

De Hartstichting organiseert op 10 april de Hartstocht. Kies je eigen afstand en wandel mee vanaf je eigen huis.

Voeding aangevuld met ketonen verbetert werking ziek hart

14 januari 2021

Een voeding met veel ketonen verbetert de pompkracht van een ziek hart. Ze zorgen ervoor dat het hart niet verder verslechtert bij hartfalen. Deze ontdekking deden Groningse en Amerikaanse onderzoekers, met steun van de Hartstichting.

Voorspellen ernst hartspierziekte stap dichterbij

28 januari 2021

Artsen kunnen de ernst van deze ziekten in de toekomst beter voorspellen door te screenen op veelvoorkomende variaties in het DNA. Dit blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC, gesteund door de Hartstichting.