Belasting op groente en fruit gaat omlaag

12 augustus 2022

De overheid heeft toegezegd de belasting op groente en fruit te verlagen. Dat is belangrijk, omdat dit helpt om meer mensen gezonder te laten eten.

Fietsers brengen ruim kwart miljoen euro bij elkaar voor onderzoek

29 juli 2022

Deelnemers aan de CYCLE Parijs en CYCLE Berlin hebben ruim een kwart miljoen euro bij elkaar gefietst Met dit geld kunnen wetenschappers onderzoek doen naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen.

Hartproblemen vrienden zetten Vughtenaar aan tot fietstocht naar Berlijn

21 juli 2022

In vijf dagen tijd van Beekbergen naar Berlijn. Vughtenaar Marc Peters begint vandaag aan deze tocht van 750 kilometer. Samen met andere fietsers heeft hij ruim 126.500 euro bij elkaar gebracht. Met dit geld kunnen wetenschappers onderzoek doen naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen.

3,7 miljoen euro aan Dekkerbeurzen voor 10 topwetenschappers

14 juli 2022

De Hartstichting heeft vandaag aan 10 topwetenschappers een Dekkerbeurs toegekend. Het gaat om een totaalbedrag van van 3,7 miljoen euro.

Zo lukt het wèl om een gezonde leefstijl vol te houden

12 juli 2022

Gezondheidspsycholoog Andrea Evers vertelt waarom het veranderen van je leefstijl moeilijk is. En hoe het je wel lukt om deze te veranderen.

Journalist en oud-wielrenner Thijs Zonneveld ambassadeur Hartstichting

6 juli 2022

Journalist en oud-wielrenner Thijs Zonneveld zet zich vanaf vandaag in als ambassadeur voor de Hartstichting.

'Meer bewegen moet echt makkelijker worden'

6 juli 2022

Thijs Zonneveld, ambassadeur voor de Hartstichting wil dat er een einde komt aan de gezondheidspandemie die al decennia lang aansleept.

Hoogleraar cardiovasculaire en klinische farmacologie en rasverbinder Wiek van Gilst geridderd

24 juni 2022

Forse toename AED's en burgerhulpverleners

23 juni 2022

In ons land zijn vorig jaar bijna 4.000 AED’s extra geplaatst en kwamen er 25.000 burgerhulpverleners bij.

Tweede herseninfarct beter voorspellen én voorkomen

17 juni 2022

Het risico op een tweede herseninfarct is beter in te schatten wanneer je met een MRI-scan de halsslagaders onderzoekt. Dat is de conclusie uit onderzoek dat met steun van de Hartstichting is uitgevoerd.