Hartstichting in 2018: succes door betrokkenheid

14 juni 2019

2018 was een succesvol jaar voor de Hartstichting. Het succes is mede te danken aan de ruim 500.000 donateurs, meer dan 5.000 vrijwilligers en bijna 50.000 collectanten.

Betere afspraken nodig over het gezonder maken van voedingsmiddelen

04 juni 2019

De Hartstichting bood vandaag een petitie aan in de Tweede Kamer. Zij vindt dat de Voedingsindustrie en het ministerie van VWS te kleine stappen zetten om voedingsmiddelen gezonder te maken.

Floris Italianer nieuwe voorzitter van de raad van European Heart Network

30 mei 2019

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting, is unaniem gekozen tot voorzitter van de raad van de EHN (European Heart Network).

Duizendste rookvrije sportterrein in Nederland

29 mei 2019

Sportvereniging Ring Pass in Delft is de duizendste rookvrije sportvereniging in Nederland. Steeds meer clubs worden rookvrij. Het aantal is sinds 1 september 2018 bijna verdubbeld.

Internationale award voor Alliantie Nederland Rookvrij

29 mei 2019

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) kent op 11 juni een ‘World No Tobacco Award’ toe aan de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR).

Driekwart Nederlanders pleit voor actief rookvrij beleid

27 mei 2019

Driekwart van de Nederlanders wil dat Nederland een actief rookvrij beleid voert. De steun hiervoor is toegenomen van 65% in 2014 naar 76% nu.

Meer duidelijkheid risico’s beroerte op lange termijn

24 mei 2019

Ruim 1 op de 10 mensen die een beroerte krijgt, is jonger dan 50. Vanaf nu krijgen deze mensen beter zicht op hun overlevingskansen op lange termijn. Dit is het resultaat van een onderzoek gesteund door de Hartstichting

Hartstichting roept mensen op regelmatig bloeddruk te meten

17 mei 2019

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. De Hartstichting roept mensen daarom op regelmatig hun bloeddruk te meten.

Nederlandse Loterij schenkt ruim €375.000

15 mei 2019

Op 9 mei heeft de Nederlandse Loterij maar liefst € 375.511 geschonken aan de Hartstichting. De Hartstichting is blij en dankbaar met deze gift.

Hartstichting bedankt vrijwilligers voor inzet

13 mei 2019

Op 11 mei huldigde de Hartstichting een aantal vrijwilligers om hen te bedanken voor de jarenlange inzet. Zij ontvingen een speld, ketting of beeld in de vorm van een Robijnen of Gouden hart.