Campagne Voeding voor de Gezonde Generatie op stoom

26 juli 2021

De Hartstichting voert samen met partners een politieke beïnvloedingscampagne. Doel: gezonde voeding voor een gezonde generatie opnemen in het nieuwe Regeerakkoord.

Slechts 1 op de 3 Nederlanders naar huisarts bij blijvend opgezette enkels

22 juli 2021

Aanhoudend opgezette voeten en enkels kunnen wijzen op ernstige hartproblemen. Toch nemen mensen deze klacht vaak niet serieus.

Alle  treinstations krijgen een AED

Alle treinstations krijgen een AED

14 juli 2021

ProRail en NS zijn gestart met het plaatsen van 715 AED’s op stations in het hele land.

Terugroepactie aantal medicijnen met losartan, valsartan en irbesartan

13 juli 2021

In een aantal medicijnen tegen hoge bloeddruk zit een onzuiverheid. Het gaat om medicijnen met losartan, valsartan of irbesartan.

Onderzoek naar behandelen hartfalen door stijve hartspier van start

1 juli 2021

Groot onderzoek naar hartfalen van start: wetenschappers testen medicijnen, waaronder een bestaand medicijn tegen maagzweren. De wetenschappers gaan onderzoeken of zij hiermee hartfalen door een stijve hartspier kunnen behandelen.

“Hart voor het leven - Leven voor het hart”

15 juni 2021

Op 3 juni 2021 is de heer J. Willem Bavinck overleden. Willem leefde bijna 38 jaar met een donorhart. Hij was enorm betrokken en zette zich jarenlang in voor hart- en vaatpatiënten.

VriendenLoterij zet Anita uit Leiden in het zonnetje

11 juni 2021

Een hartenwens ging in vervulling voor de 55-jarige Anita uit Leiden: een cursus portretschilderen. De Hartstichting deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij om Anita te bedanken voor haar inzet.

Slechts kwart van mensen met beroerte via 112 in ziekenhuis

8 juni 2021

Bij een beroerte is snel handelen van levensbelang. Het alarmnummer 112 is de snelste weg naar een behandeling. Toch bellen mensen eerder de huisarts. En campagne van de Hartstichting moet hier verandering in brengen.

Hartstichting: 2020 jaar van aanpassen en inspelen op ontwikkelingen

1 juni 2021

De Hartstichting moest in maart vorig jaar anticiperen op wat er in de maatschappij gebeurde en haar plannen aanpassen. Samen met artsen en wetenschappers is direct gestart met diverse onderzoeken. Nederlanders steunden dit ruimhartig.

Nieuwe onderzoeksresultaten geven meer inzicht in behandeling beroerte

20 mei 2021

Is het herstel na een herseninfarct aan de achterkant van het hoofd beter als het bloedstolstel weggehaald wordt via een katheter? Lees over de resultaten.