Hitteplan actief: advies voor hartpatiënten

23 juli 2019

Het hitteplan is actief in deel van Nederland. Dit vraagt extra aandacht voor de risico’s van hitte. Lees waar je als hartpatiënt op moet letten.

Digitale tweeling helpt hart- en vaatziekten voorkomen

05 juli 2019

4 nieuwe onderzoeken gaan van start met financiering van de Hartstichting. 1 van de onderzoeken ontwikkelt een digitale tweeling van jezelf.

Ruim 1 miljoen voor onderzoek tabaksontmoedigingsbeleid

02 juli 2019

Gezondheidsfondsen kennen ruim € 1 miljoen toe aan onderzoek naar effectief tabaksontmoedigingsbeleid. De fondsen willen beleidsonderzoek stimuleren om zo sneller een Rookvrije Generatie te bereiken.

Dementie en hart- en vaatziekten samen aanpakken

02 juli 2019

Bij hart- en vaatpatiënten moet meer aandacht komen voor problemen met het geheugen. En andersom. Lees waarom onderzoekers dit concluderen in het nieuwsbericht.

Man-vrouwverschillen en de toekomst van hart- en vaatziektenzorg

28 juni 2019

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten. Wat heeft dat opgeleverd? Daarover spraken professionals en ervaringsdeskundigen tijdens een door ZonMw georganiseerde bijeenkomst.

Nieuwe richtlijn voor cholesterolverlagers

25 juni 2019

Reactie Hartstichting op aandacht in de media voor de nieuwe richtlijn Cardiovasculair risicomanagement. Het gaat vooral om streefwaarden cholesterol.

Stevinpremie voor internationaal topwetenschapper Andrea Evers

21 juni 2019

'Hartstichting-onderzoeker' Andrea Evers won vandaag de NWO-Stevinpremie, één van de twee hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap.

Hartstichting genomineerd als Company of the Year

17 juni 2019

De Hartstichting is door de jury van de Dutch Interactive Awards (DIA) genomineerd als Company of the Year. Deze nominatie krijgt zij voor haar BuurtAED-campagne.

Hartstichting in 2018: succes door betrokkenheid

14 juni 2019

2018 was een succesvol jaar voor de Hartstichting. Het succes is mede te danken aan de ruim 500.000 donateurs, meer dan 5.000 vrijwilligers en bijna 50.000 collectanten.

130 kilometer hartveilige kust van Hoek tot Helder

05 juni 2019

Deze zomer hangen 15 gemeenten AED’s langs de kustlijn om het strand veiliger te maken. In totaal worden er 64 AED's geplaatst. Gemeente Katwijk beet de spits af op 5 juni.