AED's bij alle treinstations in 2021

Op alle treinstations in Nederland wordt in 2021 een AED geplaatst en aangemeld bij het reanimatieoproepsysteem HartslagNu. Geweldig nieuws voor een hartveilig Nederland.

Supermarkten: maak keuze gezond voedsel makkelijker

Supermarkten stimuleren gezonde voeding nog te weinig en er is er voor de hele sector nog veel te verbeteren. Dat is de conclusie van een supermarktonderzoek, dat mede op verzoek van de Hartstichting werd uitgevoerd.

Voorkomen van hart- en herseninfarcten stap dichterbij

Voor het eerst hebben wetenschappers in detail in kaart gebracht welke cellen en eiwitten actief zijn bij slagaderverkalking. Hierdoor kunnen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Lees meer over deze ontdekking.

1 op de 10 coronapatiënten krijgt hartproblemen tijdens ziekenhuisopname

Iets meer dan 1 op de 10 van de coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, krijgt hartproblemen. Dit blijkt uit een grote studie die de Hartstichting steunt.

Gijs (8) doet mee aan de Hartstocht

Op 3 oktober loopt Gijs (8) samen met zijn vader en moeder mee met de Hartstocht, een sponsorloop van de Hartstichting.

Koffie: gezond voor je hart?

Als je koffie met mate drinkt, geeft dit minder kans op hartziekten, beroerte en diabetes. Maar ook de manier waarop de koffie gezet wordt speelt een belangrijke rol.

Hoge bloeddruk? Helft Nederlandse mannen heeft geen idee

Bijna de helft van de mannen van 40 tot 60 jaar heeft geen interesse in het meten van de bloeddruk. En dat terwijl maar liefst 1 op de 3 mannen een hoge bloeddruk heeft.

Alcohol en suikers uit frisdrank maken lever vetter

Hoe meer groente en fruit je eet, hoe minder vet je lichaam opslaat. En hoe meer suikers je uit alcohol en frisdrank tot je neemt, hoe vetter je lever. Dat blijkt uit onderzoek van Esther Winters-van Eekelen.

Opsporing erfelijke aanleg ernstige hartziekten moet beter

Onnodig veel mensen krijgen nu hartproblemen. De opsporing van mensen met een aanleg voor erfelijke hartziekten moet beter. Dat zegt Peter van Tintelen die onderzoek doet naar erfelijke hartziekten.

Groot onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen van start

De Hartstichting en Stichting Hartekind steken samen € 3 miljoen in nieuw groot onderzoek naar het eerder herkennen en beter behandelen van de gevolgen van aangeboren hartafwijkingen.