Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Dit jaar hebben ruim 33.500 mensen hun bloeddruk laten meten bij een bloeddrukmeetpunt van de Hartstichting. Ruim 10.000 mensen hadden een hoge bloeddruk.

Ruim 10.000 mensen met hoge bloeddruk opgespoord

Meer kans op problemen bij de zwangerschap na beroerte

Vrouwen die op jonge leeftijd een beroerte hebben gehad, krijgen later vaker problemen tijdens de zwangerschap. Dit komt uit het onderzoek van Mayte van Alebeek.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek

5 onderzoekers hebben 8 weken de tijd om € 25.000 op te halen voor baanbrekend hartonderzoek. Elke euro wordt verdubbeld, maar allleen als de actie slaagt. Het is alles of niets. Lees meer.

Alle rookruimtes in horeca verdwijnen

Rookruimtes in de horeca zijn per direct verboden. Dat is de uitspraak van de Hoge Raad. De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR), waar de Hartstichting deel van uitmaakt, is blij met de uitspraak.

Derde editie 11strandentocht Hartstichting groot succes

In 2019 was de derde editie van de 11strandentocht. 3.072 deelnemers liepen 11, 20, 40 of 60 kilometer langs de kust. Samen haalden zij een recordbedrag van € 130.777,- op.

Nog 5000 AED's nodig

Voor een dekkend netwerk nog ruim 5.000 AED’s extra nodig in Nederland. Kom daarom in actie en zamel samen met je buren geld in voor een BuurtAED. Samen kunnen we levens redden.

Donateurs blijven de Hartstichting trouw

In 2018 namen de inkomsten van de Hartstichting toe. De Hartstichting behoort tot de weinige grote organisaties, die afgelopen jaar meer donateurs en inkomsten binnenhaalde.

Diagnose en behandeling hart- en vaatziekten bij vrouwen kan beter

Er wordt nog steeds te weinig rekening gehouden met verschillen tussen mannen en vrouwen in wetenschappelijk onderzoek. Dat blijkt uit onderzoek van de Hartstichting.

Hartleeftijd helpt voor beter begrip gezondheidsrisico

Hartstichting heeft een tool ontwikkeld om het risico op hart- en vaatziekten te berekenen. De Hartleeftijd helpt mensen te begrijpen hoe groot hun risico is op hart- en vaatziekten.