Miljoen euro opgehaald voor AED's in de buurt

04 december 2018

Buurtbewoners in heel Nederland hebben samen al 1 miljoen euro opgehaald voor AED’s bij hun in de buurt. Lees meer.

Preventieakkoord historische stap op weg naar Rookvrije Generatie

29 november 2018

De Hartstichting en de andere partners van de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) zijn blij met het Preventieakkoord. Hiermee komt een Rookvrije Generatie steeds dichterbij. Lees het nieuwsbericht.

Nieuw online platform voor rookvrije plekken in de buurt

29 oktober 2018

Vandaag is het nieuwe platform rookvrij.nl gelanceerd. Hierop kun je laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in jouw buurt rookvrij moeten worden.

1000e BuurtAED-actie van start

26 oktober 2018

In Rotterdam is afgelopen week de 1000e BuurtAED-actie van Nederland van start gegaan. Op BuurtAED.nl zamelen buurten van Nederland samen geld in voor een eigen AED.

Website U-Prevent voorspelt langer gezond leven door medicijnen op maat

13 oktober 2018

Onderzoeker Jannick Dorresteijn ontwikkelde een interactieve website, U-Prevent. Deze voorspelt hoe mensen effectiever hart- en vaatziekten kunnen voorkomen door medicatie op maat.

Veel Nederlanders weten niet waar de dichtstbijzijnde AED hangt

08 oktober 2018

34% van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. De kennis en de beschikbaarheid van AED’s is nog steeds onvoldoende, zo blijkt uit een peiling van de Hartstichting.

Meer dan 50.000 mensen doen mee aan Stoptober

01 oktober 2018

Vandaag gaat de 5e editie van Stoptober weer van start. Meer dan 50.000 mensen doen mee aan deze actie om 28 dagen te stoppen met roken. Lees het nieuwsbericht.

Peiling: 2 op de 5 vrouwen negeert vage klachten bij een hartinfarct

28 september 2018

Vrouwen hebben vaak vagere klachten bij een hartinfarct dan mannen. 2 op de 5 vrouwen negeert deze signalen, zo blijkt uit een peiling.

Nieuw samenwerkingsverband DCVA voor hart- en vaatonderzoek

12 september 2018

Dutch CardioVascular Alliance (DCVA) is een nieuw samenwerkingsverband van 12 organisaties, wetenschappers en zorgprofessionals op het gebied van hart- en vaatonderzoek.

Aantal rookvrije sportverenigingen sterk gegroeid

05 september 2018

Het aantal rookvrije sportverenigingen is dit jaar flink gegroeid. Vanaf 1 september zijn er meer dan 550 sportclubs rookvrij. Vorig jaar waren dat er nog maar ruim 150. Lees het nieuwsbericht.