Hier komen de NAW-gegevens formulieren
Nieuws

Voeding aangevuld met ketonen verbetert werking ziek hart
Een voeding met veel ketonen verbetert de pompkracht van een ziek hart. Ze zorgen ervoor dat het hart niet verder verslechtert bij hartfalen. Deze ontdekking deden Groningse en Amerikaanse onderzoekers, met steun van de Hartstichting.

Hartstichting draagt TikkieRing over aan stichting Hartekind
Per 1 januari 2021 draagt de Hartstichting de TikkieRing over aan stichting Hartekind. Tikkies zijn bedels die kinderen met een hartafwijking krijgen na een onderzoek of behandeling.

Antioxidanten verkleinen je kans op een hartinfarct niet
Antioxidanten, zoals vitamine A en E, verkleinen het risico op een hartinfarct niet. Dat blijkt uit een onderzoek bij 900.000 deelnemers. De Hartstichting steunde deze studie.

Nieuw onderzoek naar corona-zorg door huisarts
De Hartstichting steekt extra geld in nader onderzoek naar mensen die corona krijgen, maar niet in het ziekenhuis liggen. Het doel is dat patiënten die plotseling achteruit gaan, eerder de juiste zorg krijgen.

Een hartenwens in vervulling: een personal trainer voor Gwendy
Op Nationale Vrijwilligersdag ging een grote wens van de 31-jarige Gwendy de Bruijn in vervulling. Zij mag binnenkort een personal trainer inschakelen. Deze verrassing is mogelijk dankzij steun van het VriendenFonds van de Vriendenloterij.

Grote investering in nieuw medicijn tegen beroerte
Het bedrijf TargED Biopharmaceuticals gaat een mogelijk nieuw medicijn tegen herseninfarcten verder testen en ontwikkelen. Het bedrijf krijgt geld van o.a. het FIRST-fonds. Dit is mede opgericht door de Hartstichting.

Prijs en presentatie in supermarkt heeft invloed op kopen gezondere producten
Hoe kun je mensen verleiden om vaker voor gezonde voeding in de supermarkt te kiezen? Dat onderzoeken wetenschappers met steun van de Hartstichting. Bekijk de tussentijdse resultaten.

112 vaak niet gebeld bij beroerte door gebrek aan kennis en schroom
Uit onderzoek van het LUMC blijkt dat bij een beroerte vaak eerst de huisarts wordt gebeld en niet het 112. Patiënten onderschatten hun klachten en willen zorgverleners niet tot last zijn.