Huisartsen hebben dringend meer kennis nodig over covid-19 bij hartpatiënten

Publicatie: 17-5-2020

Het is van levensbelang om op tijd te zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het coronavirus. Er ontbreekt nog veel kennis. De Hartstichting is samen met huisartsen en cardiologen een nieuw onderzoek gestart.

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Publicatie: 14 mei 2020

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Hartstichting bekroond als Beste Werkgever

8-5-2020

De Hartstichting mag zich een van de ‘Beste Werkgevers van Nederland’ noemen. Dit is een onafhankelijk keurmerk voor goed werkgeverschap.

Kunnen bloeddrukverlagers ernstige complicaties door corona voorkomen?

Publicatie: 18 april 2020

Met steun van De Hartstichting zijn cardiologen van het Radboudumc een groot onderzoek gestart naar de behandeling van coronapatiënten. In dit onderzoek testen ze het effect van Valsartan, een medicijn tegen hoge bloeddruk.

Digitale collecteweek was een succes

De collecteweek was dit jaar vanwege het coronavirus digitaal. Met geweldige inzet van alle vrijwilligers en gevers hebben we een fantastisch bedrag opgehaald.

Coronavirus: vragen en antwoorden

Veel hartpatiënten maken zich zorgen om het coronavirus. Lees de antwoorden op veelgestelde vragen aan de Hartstichting.

Coronavirus kan hartschade veroorzaken: onderzoek direct van start

Publicatie: 30 maart 2020

Hart- en vaatpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus. Maar ook bij gezonde mensen kan het virus hartschade veroorzaken. Er is een registratie van start gegaan die de behandeling moet verbeteren.

Collecte Hartstichting opgeschort

De collecteweek van de Hartstichting in april is opgeschort vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Onderzoekers: let op de verschillen tussen vrouwen en mannen!

Er wordt nog steeds te weinig rekening gehouden met verschillen tussen mannen en vrouwen. Dit moet veranderen meldt de Hartstichting.

Hartstichting positief over sluiting AED-databank van Rode Kruis

De Hartstichting is blij met het besluit van het Rode Kruis om hun AED-database te stoppen. Dit zorgt voor meer duidelijkheid.