Fiets naar je Werk Dag: elke beweging is winst

19 mei 2022

Morgen is het Fiets naar je Werk Dag, een dag waarop je niet stilstaat bij je gezondheid maar juist in beweging komt. Want bewegen maakt je hart alleen maar gezonder. Sportcardioloog en onderzoeker Harald Jørstad van Amsterdam UMC kan het niet genoeg benadrukken: of je nu 15, 35 of 75 bent, het blijft altijd zinvol om te beginnen met meer bewegen.

Nederlandse Loterij schenkt 440.369 euro aan Hartstichting

17 mei 2022

Op 17 mei heeft de Nederlandse Loterij maar liefst 440.369 euro geschonken aan de Hartstichting.

Hartstichting bundelt krachten met FC Utrecht en UMC Utrecht

28 april 2022

Hartstichting bundelt krachten met FC Utrecht en UMC Utrecht

Postcode Loterij schenkt 900.000 euro aan Hartstichting

21 april 2022

Postcode Loterij schenkt 900.000 euro aan Hartstichting

CYCLE NL: trappen voor gezonde harten

11 april 2022

De Hartstichting lanceert vandaag CYCLE NL, een nieuw (eendaags) evenement voor fietsliefhebbers in eigen land. Uniek vanwege meerdere routes, afstanden en ondergronden. Voor mountainbikers, wielrenners, gravelbikers en andere sportieve fietsers. Voor beginners en gevorderden, voor jong en oud.

Voortrekker aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen neemt afscheid

22 april 2022

Voortrekker aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen neemt afscheid.

Dekkerbeurzen voor 15 talentvolle onderzoekers

24 maart 2022

Op 23 maart 2022 was de feestelijke uitreiking van de Dekkerbeurzen. Dit jaar kregen 15 getalenteerde onderzoekers een persoonlijke beurs van de Hartstichting. Bekijk welk onderzoek hiermee gedaan kan worden.

Oproep aan Tweede Kamer: maak ons eten weer gezond

23 maart 2022

Onze schappen staan vol met ongezond eten en drinken. De Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie (AVGG), pleiten daarom voor overheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat er minder suiker, zout en ongezond vet in ons dagelijks eten en drinken zit.

Elk station voorzien van AED

17 maart 2022

Op ieder station in ons land is vanaf vandaag een AED aanwezig. NS en ProRail hebben sinds juli 2021 hard gewerkt om op elk station minimaal een AED te plaatsen.

Groot onderzoek naar het vroeger opsporen van hart- en vaatziekten

22 februari 2022

Het vroegtijdig opsporen van hart- en vaatziekten bij 50 tot 75-jarigen kan in deze leeftijdsgroep ernstige complicaties zoals een hartinfarct, hartfalen of een beroerte voorkomen. Het grootschalige onderzoeksprogramma Check@Home dat nu met steun van de Hartstichting van start gaat is hierin dan ook een hele belangrijke stap.