Hartstichting steekt 2,5 miljoen in innovaties voor betere en goedkopere zorg

Er is ruim 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor onderzoek naar nieuwe technologie tegen hart- en vaatziekten. De Hartstichting neemt de helft van dit bedrag voor haar rekening.

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Ruim 10.000 mensen met hoge bloeddruk opgespoord

Dit jaar hebben ruim 33.500 mensen hun bloeddruk laten meten bij een bloeddrukmeetpunt van de Hartstichting. Ruim 10.000 mensen hadden een hoge bloeddruk.

Meer kans op problemen bij de zwangerschap na beroerte

Vrouwen die op jonge leeftijd een beroerte hebben gehad, krijgen later vaker problemen tijdens de zwangerschap. Dit komt uit het onderzoek van Mayte van Alebeek.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek

5 onderzoekers hebben 8 weken de tijd om € 25.000 op te halen voor baanbrekend hartonderzoek. Elke euro wordt verdubbeld, maar allleen als de actie slaagt. Het is alles of niets. Lees meer.

Alle rookruimtes in horeca verdwijnen

Rookruimtes in de horeca zijn per direct verboden. Dat is de uitspraak van de Hoge Raad. De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR), waar de Hartstichting deel van uitmaakt, is blij met de uitspraak.

Rookverbod op schoolpleinen in nieuwe schooljaar

Roken op schoolpleinen is vanaf augustus 2020 verboden. Dit is goed nieuws! Met het verbod is een noodzakelijke volgende stap gezet op weg naar een Rookvrije Generatie.

Derde editie 11strandentocht Hartstichting groot succes

In 2019 was de derde editie van de 11strandentocht. 3.072 deelnemers liepen 11, 20, 40 of 60 kilometer langs de kust. Samen haalden zij een recordbedrag van € 130.777,- op.

Nog 5000 AED's nodig

Voor een dekkend netwerk nog ruim 5.000 AED’s extra nodig in Nederland. Kom daarom in actie en zamel samen met je buren geld in voor een BuurtAED. Samen kunnen we levens redden.

Donateurs blijven de Hartstichting trouw

In 2018 namen de inkomsten van de Hartstichting toe. De Hartstichting behoort tot de weinige grote organisaties, die afgelopen jaar meer donateurs en inkomsten binnenhaalde.