Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Ingrediënten

Voor 1 brood (20 sneetjes) heb je nodig:

  • 75 gram amandelen
  • 75 gram sesamzaad 
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad
  • 75 gram pompoenpitten
  • 50 gram volkorenmeel
  • snufje kaneel of speculaaskruiden
  • 3 eetlepels olie of vloeibare margarine, plus extra voor het invetten
  • 1 handje gedroogde rozijnen
  • 5 eieren 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bak- of cakeblik in.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer het mengsel door. 
  • Voeg daarna de olie en de eieren (een voor een) toe en meng het geheel goed door.
  • Schenk het beslag in het bak- of cakeblik en bak het 60 tot 70 minuten. 
  • Laat het notenbrood afkoelen en snijd het dan pas aan.

Goed om te weten!

Je kunt het brood een week bewaren, als je het in een schone theedoek wikkelt en het in de koelkast legt. Of snijd het alvast in 20 plakjes en vries deze in. Zo heb je altijd een lekker en gezond tussendoortje bij de hand. 

Tip! Dit notenbrood is gezond, maar bevat ook veel calorieën. Houd hier rekening mee. Snijd het daarom in kleine stukjes.

Bron recept: Heline Righart, foodblogger bij de Smaakspionnen

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Meer koek en gebak

Sinaasappelmuffins met walnoten

Sinaasappelmuffins met walnoten

Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

Haverrepen met blauwe bessen

Haverrepen met blauwe bessen

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.