Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Stamppot multi-culti met zoete aardappel

Multi-culti stamppot met zoete aardappel

Multi-culti stamppot met zoete aardappel

Stamppot. Altijd lekker op een koude winterse dag. Met de groenten die je erin verwerkt kun je eindeloos variëren. De kruiden in deze stamppot zorgen voor een verrassende exotische smaak.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1,2 kilo zoete aardappelen
  • 1,2 kilo prei
  • 4 eetlepels olie
  • 4 theelepels masala of kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 stukje ui
  • 10-12 takjes koriander
  • 3 takjes peterselie
  • 400 gram rundertartaar
  • 1 theelepel kaneel
  • 300 ml halfvolle melk

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken en kook ze gaar.
  • Maak de prei schoon en snijd de groente in brede ringen. 
  • Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.
  • Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn. 
  • Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van. 
  • Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ongeveer 8 minuten gaar en bruin.
  • Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met (een beetje verwarmde) melk een puree van. 
  • Roer de prei erdoor en maak de stamppot eventueel op smaak met wat peper.
  • Serveer de gehaktballetjes erbij.

Tip! Ook lekker met andere stamppotgroenten, zoals andijvie of boerenkool.

Bron: Voedingscentrum

Bekijk meer hoofdgerechten

Kip met curry en rijst

Kip met curry en rijst

Quinoa met paprika en doperwten

Quinoa met paprika en doperwten

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.