Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas

Linzen zijn rijk aan eiwitten, vitamine B en veel mineralen. Probeer daarom eens deze heerlijke linzensalade als bijgerecht of maak hem voor de lunch. Heerlijk in combinatie met een groene salade van rucola en tomaat. 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 gram linzen
  • 2 teentje knoflook
  • 4 eetlepels (walnoot)olie
  • 4 eetlepels azijn
  • 4 theelepels mosterd
  • peper
  • 150 gram rucola 
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 50 gram walnoten
  • 80 gram zachte geitenkaas 

Bereiding

  • Was de linzen en kook ze in ongeveer 35 minuten gaar.
  • Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper. 
  • Meng ruim de helft van de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
  • Maak de rucola schoon en halveer de tomaatjes. Meng de rest van de dressing met de tomaatjes en de rucola. 
  • Hak de walnoten klein.
  • Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas door de linzen en serveer dit samen met de salade.

Tip! De linzensalade is lekker om mee te nemen voor een lunch op picknick.

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Meer gezonde salades

Regenboogsalade met walnootdressing

Regenboogsalade met walnootdressing

Rijstsalade met sojaboontjes en zeewier

Rijstsalade met sojaboontjes en zeewier

Franse salade

Franse salade

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.