Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Deze heerlijke linzencake is een vegetarische variant van het meer traditionele gehaktbrood. Ideaal als gerecht voor een buffet.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 uien
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 eetlepel olie
  • 12 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree zonder zout
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper
  • 2 blikjes bruine linzen (uitlekgewicht 600 gram)
  • 2 blikjes kikkererwten (uitlekgewicht 300 gram)
  • 300 gram gare tamme kastanjes
  • 8 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 2 bosjes basilicum
  • 250 gram gegrilde paprika's (uit de koeling, zonder zout)
  • peper

Bereiding

  • Pel de uien en 8 teentjes knoflook en snijd ze klein.
  • Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd of knip ze fijn.
  • Fruit de uien in 2 eetlepels olie.
  • Voeg de rozemarijn, 8 teentjes knoflook, de tomatenpuree, paprikapoeder en peper toe en bak een paar minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Was de linzen en de kikkererwten in een zeef, laat ze uitlekken en doe ze in een kom. 
  • Snijd de kastanjes in kleine stukjes en voeg ze toe.
  • Voeg de gebakken uien toe. 
  • Week het gebroken lijnzaad in water en doe dit in de kom. 
  • Neem de helft van het linzenmengsel uit de kom en pureer dit met een keukenmachine of staafmixer.
  • Doe de puree terug in de kom en meng met het achtergebleven grove mengsel.
  • Verdeel de pompoenpitten over de bodem van de ingevette cakevormen.
  • Verdeel het mengsel over de 2 cakevormen. 
  • Bak de cakes 30 minuten in het midden van de oven.
  • Neem de cakes uit de vorm en snijd elke cake in 8 plakken. 

Voor de sausjes:

  • Maak 4 knoflookteentjes schoon.
  • Hak 2 teentjes met de basilicum en 1 eetlepel olie tot een sausje.
  • Hak 2 teentjes met de gegrilde paprika tot een sausje. 
  • Voeg peper toe naar smaak.
  • Serveer de sausjes bij de cake.

Tip! Lekker met aardappels, geroosterde bospeen en pastinaak,

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer hoofdgerechten

Kip met curry en rijst

Kip met curry en rijst

Quinoa met paprika en doperwten

Quinoa met paprika en doperwten

Kipspiesjes met komkommersalsa

Kipspiesjes met komkommersalsa

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.