Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Heb je paprika's in huis en zoek je inspiratie om hier snel iets lekkers mee te maken? Vul ze dan eens met groente en gehakt.

Ingrediënten

Voor 4 personen: 

  • 300 gram extra mager gehakt
  • ​4 gekleurde paprika’s
  • 1 aubergine
  • 2 grote tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 160 gram zachte geitenkaas of mozzarella

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de paprika’s doormidden en haal de pitjes eruit.
  • Snijd de sjalotten fijn en snijd de aubergine in blokjes.
  • Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes.
  • Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalotten en pers de knoflook erbij.
  • Voeg het gehakt en de aubergine toe en bak dit zo’n 10 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie, tomaat en de helft van de kaas toe.
  • Schep het mengsel in de paprika’s en doe de rest van de kaas erop. Zet de kapjes er weer op.
  • Zet de paprika’s 20 minuten in de oven.

Tip! Je kunt ook courgettes gebruiken om te vullen.

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer hoofdgerechten

Kip met curry en rijst

Kip met curry en rijst

Quinoa met paprika en doperwten

Quinoa met paprika en doperwten

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.