Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Dit gehaktbrood kan prima bij een avondmaaltijd, maar is ook een makkelijk gerecht voor een buffet. 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • ​1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 400 gram extra mager rundergehakt
  • 50 gram volkoren bloem of paneermeel van volkoren brood
  • 1 ei 
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel tabasco of chilivlokken
  • peper

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd de paprika's in kleine stukjes.
  • Snijd de ui, knoflook peterselie fijn.
  • Doe het gehakt, de paprika, ui, peterselie, paneermeel/bloem, ei, tomatenpuree, tabasco en peper in een kom.
  • Pers de tenen knoflook erboven uit en kneed goed totdat alle ingrediënten zijn gemengd.
  • Druk het mengsel in een cakevorm en bak deze ongeveer 1 uur in de oven.
  • Haal de vorm uit de oven. Laat even afkoelen en haal het daarna uit de vorm.
  • Serveer het gehaktbrood op een schotel.

Tip! Lekker met volkoren of bruin stokbrood.

Win een heerlijke lunch

Win een heerlijke lunch

  • Speel eenmalig mee met de Hartstichting Loterij.
  • Maak kans op vele hartgezonde prijzen, zoals een cadeaukaart van Bagels & Beans.
  • En het leuke is: winnen doen we samen! Door mee te doen steun je ons onderzoek.
Koop een lot

Bekijk meer hoofdgerechten

Gevulde paprika met couscous en ricotta

Gevulde paprika met couscous en ricotta

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Couscous met appel en walnoten

Couscous met appel en walnoten

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.