Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Baskische kabeljauw

Baskische kabeljauw

Baskische kabeljauw

Probeer dit Mediterraanse recept met kabeljauw, tomaat, paprika en peterselie. Een lekkere manier om vis te eten.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • ​2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olie of vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper
  • 1 bosje peterselie
  • 400 gram kabeljauw
  • ​800 gram krielaardappels
     

Bereiding

  • Snijd de paprika's in repen en de tomaten in 4 partjes.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Snijd de kabeljauw in 4 stukken.
  • Verhit de olie of vloeibare margarine in een braadpan en bak de ui zachtjes.
  • Voeg de knoflook, tomaten en de paprika toe en bak die ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en peper toe en laat de groente 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de stukken kabeljauw toe en doe de deksel op de pan.
  • Laat het gerecht in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  • Garneer het gerecht met gehakte peterselie.
  • Kook de krieltjes in een klein beetje water in 8 minuten gaar. 

Tip! Vervang de kabeljauw door andere soorten witvis, zoals pangasius, of tilapia.

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer hoofdgerechten

Kip met curry en rijst

Kip met curry en rijst

Quinoa met paprika en doperwten

Quinoa met paprika en doperwten

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.