Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Met hartige taart kun je alle kanten uit. Vraag wat je gasten lekker vinden en verwerk dit in een hartige taart. Ook leuk is om taartjes op maat te maken. Varieer met de groenten en maak taartjes met vlees, vis en vegetarische varianten. 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800 tot 1000 gram gemengde groente: ui, broccoli, wortel of paprika
  • 100 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • 400 gram volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 400 gram magere kwark
  • varieer met een topping van vlees vis of vegetarisch en kies voor:
    • 1 blikje ansjovisfilets of
    • 4 plakjes ontbijtspek of
    • 1 pakje vegetarische kipstukjes
  • 4 eetlepels pijnboompitten

Bereiding

  • Snijd de uien in ringen en de champignons in plakjes
  • Snijd de de groenten in kleine stukjes.
  • Pel het teentje knoflook en snijd hem klein.
  • Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht.
  • Voeg de groenten en champignons toe en bak ze even mee.
  • Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.
  • Warm de oven voor op 175 °C.
  • Meng het meel met het bakpoeder.
  • Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg.
  • Rol ¾ van het deeg uit en verdeel het over taartvormpjes (heb je geen kleine vormpjes, dan kun je ook een grote taart maken en bijvoorbeeld in elk kwart een andere vulling doen)
  • Schep het groentemengsel in de vormpjes. 
  • Verdeel de ansjovis, stukjes ontbijtspek of vegetarische kipstukjes over de taartjes.
  • Strooi de pijnboompitten erover.
  • Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen of maak er een mooie eigen creatie van. Bedek de taartjes hiermee.
  • Bak de taartjes in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer hoofdgerechten

Kip met curry en rijst

Kip met curry en rijst

Quinoa met paprika en doperwten

Quinoa met paprika en doperwten

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.