Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Gevulde paprika met couscous en ricotta

Gevulde paprika met couscous en ricotta

Gevulde paprika met couscous en ricotta

Wil je eens iets anders met paprika's? Vul ze dan eens met couscous, gehakt, doperwtjes en ricotta. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 250 gram diepvries doperwtjes
  • 4 rode paprika's (middelgroot)
  • 6 takjes peterselie
  • 300 gram volkoren couscous
  • 50 gram ricotta

Bereiding

  • Warm de oven voor op 180° C.
  • Bak het gehakt in de margarine met de gemalen komijn en het paprikapoeder tot het gaar en rul is. Bak een paar lepels doperwtjes kort mee.
  • Was de paprika's. Snijd van de paprika's de bovenkant af. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  • Was de peterselie en knip het fijn.
  • Breng 400 ml water aan de kook.
  • Meng de couscous met het water in een kom en laat dit afgedekt 5 minuten staan.
  • Meng een paar lepels couscous en de helft van de peterselie door het gehakt.
  • Vul hiermee de paprikahelften en verdeel de ricotta er over.
  • Zet de paprika's in een ovenvaste schaal en laat ze 20 minuten in de hete oven gaar worden.
  • Laat de rest van de doperwtjes in een bodempje water in een paar minuten gaar worden.
  • Meng de rest van de couscous met de doperwtjes, peterselie en eventueel nog wat paprikapoeder.
  • Serveer de paprika's met de overgebleven couscous.

Tip! Vervang het gehakt door grof gehakte tofu of gare linzen.

Bron: Voedingscentrum

Maak nu kans op een Fitbit!

Vraag ons gratis wandelmagazine aan en maak nu tijdelijk kans op een Fitbit-sporthorloge.
 
Nu aanvragen

Bekijk meer hoofdgerechten

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Couscous met appel en walnoten

Couscous met appel en walnoten

Kip met curry en rijst

Kip met curry en rijst

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.