Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Een heerlijke koude soep, die het heel goed doet als verfrissend voorgerecht in de zomer. 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 eieren
  • 12 volkoren boterhammen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo tomaten
  • 1 grote gele paprika
  • 1 grote groene paprika
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels azijn

Bereiding

  • Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze daarna en snijd ze in grove stukken.
  • Snijd 6 boterhammen in dobbelsteentjes en bak ze totdat ze een bruin korstje hebben.
  • Snijd de korst van de rest van het brood en week het brood in 400 ml water.
  • Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Maak de rest van de groente schoon.
  • Snijd de helft van de gele en de groene paprika en een stuk komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de rest van de groente in stukken.
  • Pureer de stukken groente met het brood, het water en het stukje bouillontablet in een keukenmachine of met een blender fijn.
  • Laat dit goed koud worden.
  • Maak de soep op smaak met (cayenne)peper en wat azijn.
  • Doe de blokjes groente, de eieren, de broodblokjes in aparte schaaltjes. Serveer dit bij de soep.

Tip! Lekker met Spaanse tapas!

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Meer soepen

Erwtensoep met makreel

Erwtensoep met makreel

Pikante vissoep met tomaat

Pikante vissoep met tomaat

Uiensoep

Uiensoep

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.