Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Appelbeignets zijn toch het lekkerst als je ze zelf maakt. Ga jij zelf bakken met Oud en Nieuw? Kies dan eens voor dit heerlijke en gezonde recept. 

Ingrediënten

Voor 10-12 appelbeignets:

  • 75 gram volkorenmeel
  • 75 gram havermeel
  • 150 ml bruisend water
  • 1 ei
  • 1 kleine banaan
  • 2 grote appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  • Boor de klokhuizen uit de appel.
  • Snij de boven- en onderkant van de appel en snijd deze daarna in 5 of 6 plakken.
  • Bestrooi de plakken met kaneel.
  • Prak de banaan fijn in een kom.
  • Voeg het ei en het vanille-aroma toe en meng het tot er een gladde massa ontstaat.
  • Voeg nu het bruisend water toe en roer nogmaals goed door.
  • Voeg het volkoren- en havermeel en de bakpoeder toe en meng tot er een gladde massa ontstaat.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de beignets aan beiden kanten goudbruin. Ongeveer 1 minuut per kant. 
  • Leg de beignets op een ovenplaat die met bakpapier is bekleed. Herhaal dit tot de appelschijven en het beslag op is.
  • Bak de beignets 10 minuten in de oven.
  • Serveer ze eventueel met wat (poeder)suiker.

Tip! Gebruik verse ananasschijven in plaats van appel.

Bron recept en beeld: Gezonde Leefstijl Planner

Meer zoetigheid

Sinaasappelmuffins met walnoten

Sinaasappelmuffins met walnoten

Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

Notenbrood

Notenbrood

Win een heerlijke lunch

Win een heerlijke lunch

  • Speel eenmalig mee met de Hartstichting Loterij.
  • Maak kans op vele hartgezonde prijzen, zoals een cadeaukaart van Bagels & Beans.
  • En het leuke is: winnen doen we samen! Door mee te doen steun je ons onderzoek.
Koop een lot