Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Deze abrikozenmousse is een feestelijke afsluiting van elk diner. 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 sinaasappels
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 300 ml halfvolle yoghurt
  • citroensap

Bereiding

  • Boen de sinaasappels en snijd of rasp een een paar stukjes van de schil.
  • Pers de sinaasappels uit.
  • Was de abrikozen.
  • Doe de abrikozen met de geraspte sinaasappelschil in het sinaasappelsap.
  • Breng dit aan de kook en laat de ingrediënten in ongeveer 10 minuten zacht worden.
  • Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil.
  • Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer.
  • Klop de yoghurt luchtig en klop de abrikozenpuree erdoor. Maak dit op smaak met citroensap.
  • Verdeel de mousse over 4 glaasjes. Garneer met een sinaasappelschilletje.

Tip! Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit.

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer nagerechten

IJs met frambozen

IJs met frambozen

Custard met mango en granaatappel

Custard met mango en granaatappel

fruitsoep

fruitsoep

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.