Stel direct je vraag
Naar content trash arrow-down-light menu paper stack arrow-left mail-bordered instagram linkedin youtube minus arrow-right arrow-right-la heart-border share heart facebook twitter arrow-down stethoscope heartbeat link timer food smoke close briefcase plus question-mark mail sheet external scale search info whatsapp check aed 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 mannen niuews nieuwsbrief onderzoek overgewicht reanimeren recepten roken samenwerken phone sphere location play home

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

  Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

  Meer over privacy en voorwaarden.

  Mijn Gids?

  Klik nu hier om deze pagina
  in je Gids te bewaren.

  Goed doel in je testament opnemen

  Overweeg je een goed doel in je testament op te nemen? En denk je aan de Hartstichting? Hier vind je alle praktische informatie.

  De Hartstichting als goed doel in je testament

  Overweeg je de Hartstichting te laten delen in je nalatenschap? Leg dan je wensen vast in een testament. Een testament laten opmaken is eenvoudig. Volg de onderstaande 3 stappen.

  Stap 1. Erfenis of legaat

  Kies in je testament voor 1 van de 2 opties:

  • Legaat toekennen aan de Hartstichting
   Een legaat toekennen houd in dat je een goed nalaat aan de Hartstichting. Bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een bepaald bedrag.
    
  • De Hartstichting benoemen als (mede-)erfgenaam
   Als je de Hartstichting benoemt als erfgenaam, bepaal je zelf voor welk percentage de Hartstichting in je nalatenschap deelt.

  Stap 2. Bespreek je wensen met de notaris

  De notaris maakt je testament op. Tijdens het eerste gesprek vertel je de notaris wat je wensen zijn. De notaris informeert je over de mogelijkheden en kosten en geeft advies. 

  Stap 3. Het testament ondertekenen

  Op basis van je wensen stelt de notaris een ontwerptekst op. Deze ontvang je per post, met een toelichting. Samen met de notaris neem je de tekst door en kun je eventueel wijzigingen aanbrengen. Als alles naar wens is, onderteken je het testament. Je krijgt een afschrift thuisgestuurd.

  Juiste tenaamstelling

  Het is belangrijk om de juiste tenaamstelling aan te houden in je testament. Geef als tenaamstelling op:

  Nederlandse Hartstichting, Statutair gevestigd in Den Haag, Kantoorhoudend: Prinses Catharina Amaliastraat 10, 2496 XD Den Haag, Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 41150408, Ten behoeve van de Nederlandse Hartstichting ofwel haar rechtsopvolger.

  Het volledige bedrag naar het goede doel

  De Hartstichting is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Je nalatenschap wordt besteed aan het doel waarvoor je het hebt bestemd: wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Voor een gezonde toekomst van volgende generaties.

  Herman

  "Als we er beiden niet meer zijn, blijven we onderzoek van de Hartstichting steunen"

  Lees mijn verhaal

  Regel je nalatenschap eenvoudig online

  Logo NuNotariaatDenk je erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wil je de Hartstichting benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met Nunotariaat. Daar regel je online eenvoudig én in je eigen tempo je testament voor een vaste lage prijs. Inclusief de kosten van de notaris betaal je dan € 195,- .

  > Ontdek hoe het werkt op Nunotariaat.nl
   

  Hulp bij financiële en administratieve afwikkeling

  De Hartstichting kan onder bepaalde voorwaarden optreden als executeur van je testament. Dat betekent dat wij na het overlijden de praktische, financiële en administratieve afwikkeling verzorgen. Wij werken hiervoor samen met Executeursdiensten.nl, dat gespecialiseerd is in het begeleiden van goede doelen. Wij zorgen er samen voor dat je nalatenschap precies naar jouw wens wordt afgehandeld.

  Juliëtte Nijenhuis-Wildervanck van Executeursdiensten.nl verzorgt het executeurschap van nalatenschappen waarbij de Hartstichting erfgenaam is. Zij treedt op als vertegenwoordiger van de overledene en van de erfgenamen.

  Juliëtte: "Het is belangrijk dat er vroegtijdig contact met de betreffende persoon is. Dan kunnen we de wensen en ideeën zo goed mogelijk vastleggen. Dit geeft rust en bovendien het vertrouwen dat alles goed geregeld wordt."

  Doe de TestamentTest

  Door veranderingen in de wet of in je eigen situatie is het verstandig om regelmatig te controleren of je erfenis en testament goed geregeld is. Met de TestamentTest zie je direct of je erfenis goed geregeld is.

  Test je kennis

  Vraag ons advies

  Misschien overweeg je om een goed doel in je testament op te nemen. Wij helpen je graag om alle mogelijkheden rond nalaten aan de Hartstichting op een rijtje te zetten.

  Lees meer over nalaten

  Erik (87)

  Erik (87): "Na mijn bypassoperatie besloot ik de Hartstichting in mijn testament op te nemen"

  Herman

  Herman: "Als we er beiden niet meer zijn, blijven we onderzoek van de Hartstichting steunen"

  Erfenisdossier

  Erfenisdossier