Mexicaanse wraps uit de oven
Breng de zomer op tafel met deze Mexicaanse tortillawraps uit de oven. We gebruiken de volkoren variant en voegen veel groenten en peulvruchten toe. Dit maakt de wraps lekker én gezond! Je serveert ze met een zelfgemaakt kwarksaus.
Ingrediënten
Voor 2 personen
Wraps:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 120 gram kidneybonen, uitgelekt (zonder toegevoegd zout)
- 1,5 eetlepel kant-en-klare mexicaanse kruidenmix zonder zout
- 4 medium volkoren tortillawraps
- 40 gram geraspte 30+ kaas
Saus:
- 100 gram magere kwark
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ teentje knoflook of ¼ theelepel knoflookpoeder
- 4 takjes verse koriander
- Hou je niet van koriander? Gebruik dan 1 theelepel gedroogde peterselie, een snufje kerriepoeder, een snufje paprikapoeder of wat gemalen komijnzaad.
- een kneepje citroensap
Verder nodig:
- ovenschaal
- bakpapier
- 4 satéprikkers
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de tomaat en paprika in stukjes. Spoel de kidneybonen af in een vergiet.
Bakken en braden
Bak de ui en de knoflook samen glazig in een eetlepel (olijf)olie op matige temperatuur. Voeg de kipfilet toe en bak deze op hoge temperatuur mee. Breng de temperatuur terug naar middelhoog. Voeg daarna de tomatenpuree en de stukjes tomaat toe. Laat het geheel een paar minuten pruttelen.
Voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en roer alles goed door. Doe tot slot de paprika en de kidneybonen bij het mengsel. Bak het geheel nog 5 minuten.
Tip!
Je kunt ook zelf Mexicaanse kruidenmix maken. Gebruik hiervoor:
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- ½ theelepel korianderpoeder
- Zwarte peper en cayenne- of chilipoeder naar smaak
Wraps bereiden
Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Vul de tortilla's met het kipmengsel en vouw ze dicht. Steek er eventueel een satéprikker in om ze bij elkaar te houden. Leg de wraps naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is.
Serveren
Maak de kwarksaus terwijl de wraps in de oven staan. Meng de kwark in een bakje met de olijfolie, de uitgeperste knoflook en de kruiden. Serveer de tortillawraps met een flinke lepel kwarksaus eroverheen.
Tip!
- Kies voor de tortillawraps met het hoogste percentage volkorenmeel. Hoe hoger dit percentage, hoe meer vezels. Vezels verlagen de kans op hart- en vaatziekten.
- Tortillawraps over? Bewaar ze 2 dagen in de koelkast of 6 maanden in de vriezer.
Interessant voor jou
Gevulde wraps
Ook koude wraps zijn heerlijk als lunch of tussendoortje. Probeer eens dit recept met kipfilet, roomkaas, bosui, rucola en komkommer. Licht, fris en zomers!Vegetarische omeletwraps
Zin in wraps met een twist? In dit recept worden de tortilla's vervangen door een omelet gevuld met verse groente en hüttenkäse. Voedzaam en gezond!Gegrilde champignons
Dit lekkere recept heeft maar 5 ingrediënten. Hierdoor staat het in een handomdraai op tafel!