Mexicaanse wraps uit de oven
Breng de zomer op tafel met deze lekkere Mexicaanse tortillawraps uit de oven. Deze wraps zijn gezonder dan de traditionele burrito's, omdat we kiezen voor de volkoren variant en lekker veel groente en peulvruchten toevoegen. Het recept bevat bovendien geen toegevoegd zout. De wraps worden geserveerd met een zelfgemaakt kwarksausje.
Ingrediënten
Wraps:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 blik kidneybonen van 400 gram zonder zout
- 1,5 eetlepel kant-en-klare mexicaanse kruidenmix zonder zout of maak dit zelf met:
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- ½ theelepel korianderpoeder
- Naar smaak: zwarte peper en cayenne- of chilipoeder
- 4 medium volkoren tortillawraps
- 40 gram geraspte 30+ kaas
Sausje:
- 100 gram magere kwark
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ teentje knoflook of ¼ theelepel knoflookpoeder
- 4 takjes verse koriander, of als je niet van koriander houdt:
- 1 tl (gedroogde) peterselie
- een snuf kerriepoeder
- een snuf paprikapoeder
- een snuf gerookt paprikapoeder
- een snuf gemalen komijnzaad
- een snuf korianderpoeder
- een kneepje citroensap
Verder nodig:
- ovenschaal
- bakpapier
- 4 satéprikkers
Bereiding
Snijden en snipperen
Snipper de ui en pers de knoflook. Snij de kipfilet in kleine blokjes, de tomaat en paprika in stukjes en spoel de kidneybonen af in een vergiet.
Bakken en braden
Bak de ui en de knoflook samen glazig in een eetlepel (olijf)olie op matige temperatuur. Doe de kipfilet erbij en bak deze op hoge temperatuur mee. Breng de temperatuur terug naar middelhoog en voeg de tomatenpuree en de stukjes tomaat toe aan het kipmengsel. Laat het geheel een paar minuutjes pruttelen.
Doe de Mexicaanse kruidenmix erbij en roer alles goed door. Voeg als laatste de paprika en kidneybonen toe en bak het geheel nog 5 minuten.
Wraps bereiden
Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Vul de tortilla's met het kipmengsel, vouw dicht en steek er eventueel een satéprikker in om ze bij elkaar te houden. Plaats de wraps naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is.
Serveren
Maak terwijl de wraps in de oven staan het kwarksausje. Meng hiervoor de kwark in een bakje met de olijfolie, een beetje uitgeperste knoflook en de kruiden.
Serveer de tortillawraps met een flinke lepel kwarksaus eroverheen.
Handige tortillatips
- Kies voor de tortillawraps met het hoogste percentage volkorenmeel. Hoe hoger dit percentage, hoe meer vezels. En vezels verlagen de kans op hart- en vaatziekten.
- Tortillawraps over? Bewaar ze 2 dagen in de koelkast of 6 maanden in de vriezer.
Interessant voor jou
Gevulde wraps
Ook koude wraps zijn heerlijk als lunch of tussendoortje. Probeer eens dit recept met kipfilet, roomkaas, bosui, rucola en komkommer. Licht, fris en zomers!Vegetarische omeletwraps
Zin in wraps met een twist? In dit recept worden de tortilla's vervangen door een omelet gevuld met verse groente en hüttenkäse. Voedzaam en gezond!