Gevulde wraps
Maak deze heerlijke wraps met kipfilet, roomkaas, bosui, rucola en komkommer. Perfect als licht tussendoortje of voor een buffet of een picknick.
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 2 bosuien
- 4 volkoren tortillawraps
- 4 eetlepels light roomkaas, light zuivelspread of hüttenkäse
- 200 gram plakjes kipfilet (vleeswaar)
- 2 eetlepels teriyaki saus
- ½ zak rucola
- cocktailprikkers
Bereiding
Schillen en snijden
Schil de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de bosui in ringen.
Beleggen
Besmeer de wraps met de kaas- of zuivelspread. Verdeel de plakjes kipfilet erover. Smeer de teriyaki saus op de kip. Verdeel de komkommer, rucola en ringen bosui erover.
Serveren
Vouw de zijkanten naar binnen en rol de wrap strak op. Snijd de wrap in kleine stukjes en steek er een prikkertje in.
Ga je de rollen nog niet meteen gebruiken? Wacht dan even met snijden en verpak ze in vershoudfolie. Leg de rollen in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.
Voor de afwisseling
Vervang de kipfilet eens door blokjes tofu, tempeh, of gebakken paddenstoelen om een vegetarische variant te maken.
Minder zout
- Vervang de plakjes kipfilet door 2 kleine kipfilets (200 gram)
- Bak deze in 1 eetlepel vloeibare margarine in ongeveer 15 minuten
- Voeg naar smaak peper en kruiden toe
- Snijd de gebraden kipfilet in dunne plakjes