Hartstichting.nl wordt geladen

Foto: Sanne Weverling fotografie

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ½ komkommer
  • 2 bosuien
  • 4 volkoren tortillawraps
  • 4 eetlepels light roomkaas, light zuivelspread of hüttenkäse
  • 150 gram plakjes kipfilet (vleeswaar)
  • 2 eetlepels teriyaki saus
  • ½ zak rucola
  • cocktailprikkers

Bereiding

Schillen en snijden

Schil de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de bosui in ringen.

Beleggen

Besmeer de wraps met de kaas- of zuivelspread. Verdeel de plakjes kipfilet erover. Smeer de teriyaki saus op de kip. Verdeel de komkommer, rucola en ringen bosui erover.

Serveren

Vouw de zijkanten naar binnen en rol de wrap strak op. Snijd de wrap in kleine stukjes en steek er een prikkertje in.

Ga je de rollen niet meteen serveren? Wacht dan even met snijden en verpak ze in vershoudfolie. Leg de rollen in de koelkast tot je ze wilt serveren.

Voor de afwisseling

Vervang de kipfilet eens door blokjes tofu, tempeh, of gebakken paddenstoelen om een vegetarische variant te maken.

Minder zout:

  • Vervang de plakjes kipfilet door 2 kleine kipfilets (200 gram).
  • Bak deze in 1 eetlepel vloeibare margarine in ongeveer 15 minuten.
  • Voeg naar smaak peper en kruiden toe.
  • Snijd de gebraden kipfilet in dunne plakjes.