Vegetarische omeletwraps
Deze omeletwraps zijn niet alleen om je vingers bij af te likken, ze zijn ook nog eens voedzaam en gezond. Je kunt ze vullen met groenten en rauwkost naar keuze, afhankelijk van wat je lekker vindt. Kortom: een feestje op je bord!
Goed om te weten
- Type gerecht: lunch-/hoofdgerecht
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 10-15 minuten
Ingrediënten
- 3 middelgrote eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- bieslook, kerrie, knoflookpoeder of paprikapoeder
- 2 theelepels olijfolie
- een halve ui, in dunne ringen gesneden
- 50 gram hüttenkäse
- 6-8 snoeptomaatjes, in plakjes gesneden
- 1 handvol babyspinazie
Bereiding
De omelet
Klop de eieren samen met de halfvolle melk in een kom. Voeg hier in plaats van zout wat fijngesneden bieslook, peper, knoflookpoeder, kerrie of paprikapoeder aan toe. Meng het tot een glad, gelijkmatig geheel.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Giet het eiermengsel in de pan en bak eerst 2 minuten aan tot het ei stolt. Keer om en bak de andere zijde ook 2 minuten totdat de omelet gaar is. Leg de omelet apart.
De vulling
Fruit de uienringen aan totdat deze zacht zijn. Verdeel de hüttenkäse, snoeptomaatjes, gefruite uienringen en babyspinazie over de omelet. De hüttenkäse kan op smaak gebracht worden met de eerder genoemde kruiden.
Vouw de omelet dicht tot een wrap en serveer hem direct. Je kunt de wrap ook dichtrollen en in kleine stukjes snijden met eventueel een (feestelijke) prikker om hem bij elkaar te houden.