Hartstichting.nl wordt geladen

Foto: Sanne Weverling fotografie

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ​500 gram (reuze)champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes basilicum
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Grill de champignons

Borstel de champignons en smeer ze in met wat olie. Leg ze op een bakplaat dicht onder de grill. Grill elke kant ongeveer 4 minuten. Zorg dat ze niet te bruin kleuren.

De dressing

Hak de blaadjes van 3 takjes basilicum fijn. Meng de rest van de olie met de fijngehakte basilicum. Pers de knoflookteen uit boven de olie.

Serveren

Leg de gegrilde champignons op een (voorverwarmde) schotel. Druppel er een beetje citroensap op en bestrijk ze met de knoflook-basilicumolie. Garneer de schotel met een paar basilicumblaadjes.