Gegrilde champignons
Dit gerecht is uitermate geschikt om je grill eens mee uit te proberen. Met 5 ingrediënten zet je een verfijnd gerecht op tafel, dat als voor- of bijgerecht kan worden geserveerd.
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 500 gram (reuze)champignons
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 4 takjes basilicum
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding
Verwarm de grill voor op de hoogste stand
Borstel de champignons en smeer ze in met een beetje olie. Leg ze op een bakplaat dicht onder de grill. Grill elke kant ongeveer 4 minuten. Let goed op dat ze niet te bruin kleuren.
De dressing
Hak de blaadjes van 3 takjes basilicum fijn. Meng de rest van de olie met de fijngehakte basilicum. Pers de knoflookteen uit boven de olie.
Serveren
Leg de gegrilde champignons op een (voorverwarmde) schotel. Druppel er een beetje citroensap op en bestrijk ze met de knoflook-basilicumolie. Garneer de schotel met een paar basilicumblaadjes.