Tonijn op toast
Heb je trek in iets hartigs, maar heb je niet veel tijd? Probeer dan deze tonijn op toast eens als tussendoortje of voorgerecht.
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 blikje tonijn op water à 200 gram
- 1 eetlepel halva- of yogonaise
- 2 eetlepels magere kwark
- een beetje citroensap
- 1 flinke theelepel gedroogde of verse peterselie
- 12 volkoren toastjes
- paprikapoeder
- peper
Bereiding
Laat de tonijn uitlekken en prak deze met een vork fijn. Meng de yogonaise, kwark, citroensap, peper en peterselie er doorheen.
Besmeer de toastjes met het tonijnmengsel. Strooi er als garnering een beetje paprikapoeder overheen.
Tip!
Vervang de tonijn door makreel of zalm uit blik. In plaats van toastjes kun je ook plakjes komkommer, stukjes geroosterd (volkoren) brood of roggebroodrondjes gebruiken.
Gezonde visvetten
Vis eten is gezond door de speciale onverzadigde vetten die er in zitten. Vooral vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel bevatten veel gunstige visvetten. Eet ook eens vis bij de lunch of als voorgerecht.
Interessant voor jou
Mini-pizza van aubergine
Pizza met een gezonde twist. Dit hapje doet het goed op de borrelplank of als snack voor tussendoor.Gegrilde champignons
Zo lekker kan simpel zijn! Met 5 ingrediënten zet je een verfijnd gerecht op tafel, dat als voor- of bijgerecht kan worden geserveerd.Broodjes met avocado-hummus
Deze broodjes met avocado-hummus tover je in een handomdraai op tafel. Ideaal als bijgerecht of als lunch.