Hartstichting.nl wordt geladen

Foto: Sanne Weverling fotografie

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • 1 blikje tonijn op water à 200 gram
  • 1 eetlepel halva- of yogonaise
  • 2 eetlepels magere kwark
  • een beetje citroensap
  • 1 flinke theelepel gedroogde of verse peterselie
  • ongeveer 12 volkoren toastjes
  • paprikapoeder
  • peper

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken en prak deze met een vork fijn. Meng er de yogonaise, kwark, citroensap, peper en peterselie door.

Besmeer de toastjes met het tonijnmengsel en strooi er als garnering een beetje paprikapoeder overheen.

Tip!

Vervang de tonijn door makreel of zalm uit blik. In plaats van toastjes kun je ook plakjes komkommer, stukjes geroosterd (volkoren) brood of roggebroodrondjes gebruiken.

Gezonde visvetten

Vis eten is gezond door de speciale onverzadigde vetten die er in zitten. Vooral de vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel bevatten veel van die gunstige visvetten. Eet vis ook eens bij de lunch of als voorgerecht.