Hartstichting.nl wordt geladen

Ingredi├źnten

Voor 4 personen:
  • 2 (lange) aubergines
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bolletjes mozzarella of 80 gram zachte geitenkaas 
  • olijfolie
  • peper
  • verse basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

Snijd de aubergine in gelijke plakken (ongeveer 12 stuks) en doe hetzelfde met de tomaat en de mozzarella of geitenkaas. Pers de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie met peper en de knoflook en bestrijk de plakken aubergine met het oliemengsel.

Grillen

Verhit de grillpan en grill hierin de aubergineplakken 2 tot 3 minuten per kant.  Beleg elke plak aubergine met een plakje tomaat en kaas.

Bakken

Bak het geheel in 10-20 minuten af, tot de kaas gesmolten is. Was de blaadjes basilicum en garneer hier de taartjes mee.