Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 (lange) aubergines
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bolletjes mozzarella of 80 gram zachte geitenkaas 
  • olijfolie
  • peper
  • verse basilicum

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snijd de aubergine in gelijke plakken, ongeveer 12 stuks. Doe hetzelfde met de tomaat en de mozzarella of geitenkaas. Pers de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie met peper en de knoflook. Bestrijk de plakken aubergine met het oliemengsel.

Grillen

Verhit de grillpan. Grill de aubergineplakken 2 tot 3 minuten per kant. Beleg elke plak aubergine met een plakje tomaat en kaas.

Bakken

Bak de aubergine met tomaat en kaas in 10-20 minuten af. Zorg dat de kaas gesmolten is. Was de blaadjes basilicum en garneer hier de mini-pizza's mee.