Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 2 (lange) aubergines
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bolletjes mozzarella of 80 gram zachte geitenkaas 
  • olijfolie
  • peper
  • verse basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Snijd de aubergine in gelijke plakken (ongeveer 12 stuks) en doe hetzelfde met de tomaat en de mozzarella of geitenkaas. Pers de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie met peper en de knoflook en bestrijk de plakken aubergine met het oliemengsel.

Grillen

Verhit de grillpan en grill hierin de aubergineplakken 2 tot 3 minuten per kant.  Beleg elke plak aubergine met een plakje tomaat en kaas.

Bakken

Bak het geheel in 10-20 minuten af, tot de kaas gesmolten is. Was de blaadjes basilicum en garneer hier de taartjes mee.