Mini-pizza van aubergine
Pizza ongezond? Nee hoor! Deze feestelijke variant van aubergine, tomaat, kaas en basilicum kan er prima mee door. Heerlijk als hapje op een gezonde borrelplank of als gerechtje voor een buffet of tapasavondje.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 2 (lange) aubergines
- 2 vleestomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 bolletjes mozzarella of 80 gram zachte geitenkaas
- olijfolie
- peper
- verse basilicum
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de aubergine in gelijke plakken (ongeveer 12 stuks) en doe hetzelfde met de tomaat en de mozzarella of geitenkaas. Pers de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie met peper en de knoflook en bestrijk de plakken aubergine met het oliemengsel.
Grillen
Verhit de grillpan en grill hierin de aubergineplakken 2 tot 3 minuten per kant. Beleg elke plak aubergine met een plakje tomaat en kaas.
Bakken
Bak het geheel in 10-20 minuten af, tot de kaas gesmolten is. Was de blaadjes basilicum en garneer hier de taartjes mee.