Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 10 stuks

  • 75 gram (bevroren) blauwe bessen
  • 50 gram geroosterde zonnebloempitten
  • 150 gram havermout
  • 35 gram fruitpuree (appelmoes) of een halve geprakte banaan
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tot 4 eetlepels water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Het beslag

Pureer de blauwe bessen in een keukenmachine met 2 eetlepels water. Meng de pitten met de havermout en de blauwe bessen-puree in een kom. Het mengsel krijgt een mooie paarse kleur. 

Doe de fruitpuree of geprakte banaan en de olie bij het havermoutmengsel. Meng dit goed door elkaar. Is het mengsel nog te droog? Doe er dan de 2 eetlepels water bij.

Bakken

Giet het mengsel in een ovenschaal bekleed met bakpapier. Verdeel het mengsel over de vorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak de de repen 25 tot 30 minuten in de oven.

Serveren

Snijd de koek in repen van 2 centimeter en wikkel er een mooi papiertje om. Je kunt er ook vierkante blokjes van snijden. Serveer deze bij de thee of koffie. Het is ook lekker om de restjes te verkruimelen over de yoghurt.

Tip!

Eet je een haverreep als tussendoortje? Let dan op de extra calorieën die je daarmee binnenkrijgt.