Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 1 brood (20 sneetjes)

  • 75 gram amandelen
  • 75 gram sesamzaad 
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad
  • 75 gram pompoenpitten
  • 50 gram volkorenmeel
  • snufje kaneel of speculaaskruiden
  • 3 eetlepels olie of vloeibare margarine, plus extra voor het invetten
  • 1 handje gedroogde rozijnen
  • 5 eieren 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Het deeg

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer het mengsel door. Voeg daarna de olie en de eieren 1 voor 1 toe. Meng het geheel goed.

Bakken en serveren

Vet een bak- of cakeblik in en schenk het beslag hierin. Bak het notenbrood 60 tot 70 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het notenbrood afkoelen en snijd het daarna pas.