Havermoutwafels
Deze havermoutwafels zijn een gezond en voedzaam tussendoortje. Je kan ze versieren met allerlei lekkere toppings, zoals yoghurt en fruit!
Ingrediënten
Voor ± 6 wafels
- 160 gram fijne havermout
- 2 theelepels bakpoeder
- 250 milliliter magere, halfvolle of plantaardige melk
- 75 gram magere, halfvolle of plantaardige yoghurt
- 0,5 theelepel vanille extract
- 2 eieren, geklutst
Overige benodigdheden:
- wafelijzer
- staafmixer (optioneel)
Bereiding
Maak het beslag
Meng eerst de havermout met het bakpoeder. Voeg vervolgens de melk, yoghurt, het vanille-extract en de geklutste eieren toe. Roer het geheel tot een egaal mengsel. Als je het beslag wat gladder wilt hebben, kan je daarvoor eventueel een staafmixer gebruiken.
Bakken maar!
Warm het wafelijzer op. Giet een lepel beslag in het opgewarmde wafelijzer en bak de wafel in een paar minuten gaar.
Tip!
Voeg voor een smaakvolle twist een snufje kaneel aan je beslag toe.
Dit gratis receptenboekje wil je hebben
Ons receptenboekje bevat heerlijke recepten die ook hartstikke gezond zijn. Vraag het receptenboekje direct aan!