Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 6 pannenkoekjes of 2 personen

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 75 gram volkoren meel
  • ½ tl bakpoeder
  • Vloeibare margarine om in te bakken

Optioneel

  • In het beslag: kaneel
  • Als topping: fruit, yoghurt, noten

Bereiding

Maak het beslag

Prak de banaan tot een glad mengsel. Kluts het ei en voeg het samen met het bakpoeder en het volkoren meel toe. Mix het mengsel tot een glad geheel.

Bakken maar

Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan. Schep met een eetlepel 3 pannenkoekjes in de pan. Ze mogen wat dikker zijn. Je kunt ongeveer 6 pannenkoekjes maken.

Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur. Draai ze pas om als ze aan de bovenkant bijna helemaal droog zijn. Bak de andere kant ook nog ongeveer 1 à 2 minuten. De pannenkoekjes horen aan beide kanten goudbruin te zijn.

Serveren

Je kunt de pannenkoekjes versieren met yoghurt, fruit en noten.