Hartstichting.nl wordt geladen

Goed om te weten

  • Type gerecht: Ontbijt/tussendoortje
  • Aantal personen: 2 (6 pannenkoekjes)
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 75 gram volkoren meel
  • ½ tl bakpoeder
  • Vloeibare margarine om in te bakken

Optioneel:

  • Voor in het beslag: kaneel
  • Voor erbij: fruit, yoghurt, noten

Bereiding

Maak het beslag

Prak de banaan tot een glad mengsel. Kluts het ei en voeg het samen met het bakpoeder en het volkoren meel toe. Mix het mengsel tot een glad geheel.

Bakken maar!

Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan. Schep met een eetlepel 3 pannenkoekjes in de pan. Ze mogen wat dikker zijn. Je kunt ongeveer 6 pannenkoekjes maken.

Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur. Draai ze pas om als ze aan de bovenkant bijna helemaal droog zijn. Bak de andere kant ook nog ongeveer 1 à 2 minuten tot de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin zijn.

Je kunt de pannenkoekjes nog versieren met yoghurt, fruit en noten.