Bananenbrood
Bananenbrood is een lekker en voedzaam tussendoortje met een natuurlijk zoete smaak door de rijpe bananen. Je kunt hem elke keer een beetje anders maken door te experimenteren met verschillende ingrediënten, zoals noten, zaden, pitten of gedroogde vruchten.
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 1 scheutje halfvolle melk
- 1 eetlepel olie
- Optioneel: ongezouten noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, rozijnen, gedroogde cranberries,
Overige benodigdheden:
- beslagkom
- cakevorm of bakblik
- staafmixer
Bereiding
Maak het beslag
Doe de havermout in een maatbeker en mix het met de staafmixer tot havermeel. Voeg hier de kaneel en het bakpoeder aan toe en roer het goed door elkaar.
Doe de bananen samen met de eieren en melk in een beslagkom en pureer het geheel met de staafmixer. Voeg het havermoutmengsel toe aan het bananenmengsel en roer het goed door elkaar
Voeg hier de noten, pitten en gedroogde vruchten naar eigen smaak aan toe, en meng tot alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
Bakken maar
Vet een cakevorm of bakblik in met (neutraal smakende) olie en giet het beslag erin. Bak het bananenbrood ongeveer 45-60 minuten in de oven. Test of het brood gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Als deze er schoon uitkomt, is het brood gaar.
Laat het bananenbrood afkoelen en snijd het in plakjes.