Appelmuffins
Deze appelmuffins zijn niet alleen gezond, ze geven ook een verzadigd gevoel. Daarmee zijn ze een lekker en voedzaam tussendoortje.
Ingrediënten
Voor ± 6 muffins
- 1 appel (115 gram)
- 125 gram volkoren (tarwe)meel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- klein snufje zout
- 3 eetlepels / 30 gram vloeibare margarine
- 2 eieren, geklutst
- 30 gram honing
- 1 theelepel vanille extract
Overige benodigdheden:
- beslagkom
- muffinvormpjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃.
Maak het beslag
Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Meng het (volkoren) meel met het bakpoeder, kaneel en zout. Voeg vervolgens de vloeibare margarine, geklutste eieren, de honing en het vanille extract aan het droge mengsel toe. Roer voorzichtig de appelblokjes erdoorheen zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
Bak de muffins
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Doe ze niet te vol, want ze zullen nog een stukje rijzen. Bak de muffins 15 minuten in de voorverwarmde oven.