Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen:
  • 125g volkoren pasta (bijvoorbeeld fusilli, farfale of penne)  
  • 20 snoeptomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 5 zwarte olijven
  • ½ bol mozzarella
  • 3 eetlepels kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld  
  • 2 eetlepels magere Griekse yoghurt  
  • 1 theelepel mosterd  
  • Knoflookpoeder, paprikapoeder en eventueel peper  
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaten, ui, komkommer, paprika, olijven en mozzarella in kleine blokjes.

Spoel de gekookte pasta af met koud water en laat verder afkoelen voordat je hem met de gesneden ingrediënten en de kikkererwten mengt. 

De dressing

Meng de Griekse yoghurt met een eetlepel olijfolie, het knoflookpoeder, paprikapoeder, de mosterd en de peper. Roer het geheel goed door.

Serveren

Doe de dressing bij de overige ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Serveer de pastasalade direct of bewaar hem in een bakje in de koelkast voor een heerlijke lunch de volgende dag.

Variatietip:

Nog een gekookt ei over van Pasen? Snijd het in stukjes en doe het door de salade.