Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 125 gram volkoren pasta (bijvoorbeeld fusilli, farfale of penne)  
  • 20 snoeptomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 5 zwarte olijven
  • ½ bol mozzarella
  • 3 eetlepels kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld  
  • 2 eetlepels magere Griekse yoghurt  
  • 1 theelepel mosterd  
  • Knoflookpoeder, paprikapoeder en eventueel peper  
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaten, ui, komkommer, paprika, olijven en mozzarella in kleine blokjes.

Spoel de gekookte pasta af met koud water en laat het even afkoelen. Meng de afgekoelde pasta met de gesneden ingrediënten en de kikkererwten. 

De dressing

Meng de Griekse yoghurt met een eetlepel olijfolie. Voeg de knoflookpoeder, paprikapoeder, mosterd en peper toe. Roer het mengsel goed door.

Serveren

Meng de dressing met de andere ingrediënten en roer alles goed door. Serveer de pastasalade direct of bewaar het in een bakje in de koelkast. Zo heb je alvast een heerlijke lunch voor de volgende dag.

Tip!

Heb je nog eieren liggen? Kook een ei en snijd deze in stukjes. Meng het ei door de salade.