Franse salade
Deze frisse, knapperige salade met sperziebonen, rode ui en ei is een echte klassieker zonder poespas. Hij is gezond én snel en makkelijk te bereiden. Je kunt hem serveren als bijgerecht, maar hij is ook ideaal als lichte maaltijdsalade voor het sporten.
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 100 gram sperziebonen
- 2 tomaten
- 2 eieren
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 teen knoflook
- 200 gram gemengde sla
- peper
- 50 gram zachte kaas
Bereiding
Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de sperziebonen doormidden en kook ze in ongeveer 10 minuten net gaar. Giet de bonen af en spoel ze af onder de koude kraan. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Kook de 2 eieren hard in ongeveer 10 minuten en pel de eieren en snijd ze in partjes.
Dressing en serveren
Maak een dressing van de olijfolie en balsamicoazijn. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de dressing. Meng de sla, ui, sperziebonen, tomaat, dressing en peper in een schaal.
Kruimel de zachte kaas erover en leg de partjes gekookte ei op de salade.
Tip!
De salade wordt extra lekker als je er tonijn op water (blikje van 200 gram) aan toevoegt. Deze bevat wel zout. Serveer deze salade op een zomerse dag ook eens als maaltijdsalade met een stukje volkoren stokbrood erbij.