Hartstichting.nl wordt geladen

Foto: Sanne Weverling fotografie

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • ​1 rode ui
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram gemengde sla
  • peper
  • 50 gram zachte kaas

Bereiding

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de sperziebonen doormidden en kook ze in ongeveer 10 minuten net gaar. Giet de bonen af en spoel ze af onder de koude kraan. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Kook de 2 eieren hard in ongeveer 10 minuten en pel de eieren en snijd ze in partjes.

Dressing en serveren

Maak een dressing van de olijfolie en balsamicoazijn. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de dressing. Meng de sla, ui, sperziebonen, tomaat, dressing en peper in een schaal.

Kruimel de zachte kaas erover en leg de partjes gekookte ei op de salade.

Tip!

De salade wordt extra lekker als je er tonijn op water (blikje van 200 gram) aan toevoegt. Deze bevat wel zout. Serveer deze salade op een zomerse dag ook eens als maaltijdsalade met een stukje volkoren stokbrood erbij.