Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

  • ​4 vastkokende aardappelen
  • 20 (groene) asperges
  • olijfolie
  • 16 coquilles
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel citroenschil
  • 250 ml droge witte wijn 
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • 20 gram halvarine uit een kuipje of vloeibare margarine
  • zwarte peper
  • blaadjes verse kervel of dille

Bereiding

Garen

Kook de aardappelen gaar, laat ze iets afkoelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de asperges gaar. Bak de coquilles in olijfolie op hoge temperatuur: 1 minuut aan elke kant. Houd ze warm in aluminiumfolie.

Saus bereiden

Doe knoflook, citroenschil, witte wijn*, citroensap en suiker in de pan. Breng het mengsel aan de kook. Blijf roeren en laat het tot de helft inkoken. Klop de halvarine erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.

Serveren

Verdeel de asperges over 4 borden. Leg daarop de aardappelen en de coquilles. Druppel de witte wijndressing erover en garneer met verse kervel of dille.

*Je kunt de witte wijn ook vervangen door een beetje azijn. Inkoken is dan niet meer nodig.

Tip!

Het is ook lekker om asperges te combineren met zalmfilet.

Is het geen aspergeseizoen?

Het seizoen voor asperges loopt van april tot en met juni. Vervang de asperges buiten deze periode door sperziebonen, broccoli of spinazie.