Asperges met coquilles en wijndressing
Dit luxe gerechtje met asperges, coquilles en een witte wijnsaus is makkelijk te maken, maar van absolute restaurantkwaliteit. Probeer het uit en maak indruk op je gasten.
Ingrediënten
- ​4 vastkokende aardappelen
- 20 (groene) asperges
- olijfolie
- 16 coquilles
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel citroenschil
- 250 ml droge witte wijn
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel suiker
- 20 gram halvarine uit een kuipje of vloeibare margarine
- zwarte peper
- blaadjes verse kervel of dille
Bereiding
Garen
Kook de aardappelen gaar, laat ze iets afkoelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de asperges gaar. Bak de coquilles in olijfolie op hoge temperatuur: 1 minuut aan elke kant. Houd ze warm in aluminiumfolie.
Saus bereiden
Doe knoflook, citroenschil, witte wijn*, citroensap en suiker in de pan en breng dit aan de kook. Blijf roeren en laat het tot de helft inkoken. Klop de halvarine erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.
Serveren
Verdeel de asperges over 4 borden. Leg daarop de aardappelen en de coquilles. Druppel de witte wijndressing erover en garneer met verse kervel of dille.
*Je kunt de witte wijn ook vervangen door een beetje azijn. Inkoken is dan niet meer nodig.
Tip!
Asperges zijn ook heel goed te combineren met zalmfilet.
Is het geen aspergeseizoen?
Het seizoen voor asperges loopt van april tot en met juni. Vervang de asperges buiten deze periode door sperziebonen, broccoli of spinazie.