Hartstichting.nl wordt geladen

Goed om te weten

  • Type gerecht: hoofdgerecht
  • Aantal personen: 1
  • Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote zeebaarsfilet
  • 3 tl fijngehakte dille
  • 1/4 kopje citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel plantaardige boter
  • Peper naar smaak
  • Gerookte paprikapoeder naar smaak

Zo maak je het:

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt in de tussentijd de plantaardige boter en meng deze met de dille, het citroensap, de knoflook en peper in een kleine kom. Leg de zeebaarsfilet in een ovenschaal en giet het dille-citroenmengsel er gelijkmatig overheen.

Bereiden en serveren

Plaats de zeebaars in de oven en bak gedurende 20 à 25 minuten of totdat de vis gaar is en het dillemengsel een smakelijk, goudbruin laagje heeft gevormd.

Garneer de vis met wat verse dille en serveer hem warm als hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst, aardappelen, een knapperige salade of gegrilde groenten.