Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

  • 1 middelgrote zeebaarsfilet
  • 3 theelepels fijngehakte dille
  • 1/4 kopje citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel vloeibare margarine of plantaardige olie
  • Peper naar smaak
  • Gerookte paprikapoeder naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bakken

Smelt de vloeibare margarine of plantaardige olie in een pan of de magnetron. Meng dit met de dille, knoflook, peper en het citroensap in een kleine kom. Leg de zeebaarsfilet in een ovenschaal. Giet het dille-citroenmengsel er gelijkmatig overheen.

In de oven

Bak de zeebaars gaar in de oven in 20 tot 25 minuten. Het dillemengsel hoort een smakelijk, goudbruin laagje te hebben.

Serveren

Garneer de vis met wat verse dille. Serveer het als hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst, aardappelen, een knapperige salade of gegrilde groenten.