Frisse vis uit de oven met dille
Dat zoutarm eten ook smaakvol kan zijn, bewijst dit heerlijke visgerecht. Met pure ingrediënten zonder poespas tover je in een handomdraai een licht verteerbaar feestmaal op tafel.

Goed om te weten
- Type gerecht: hoofdgerecht
- Aantal personen: 1
- Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Ingrediënten
- 1 middelgrote zeebaarsfilet
- 3 tl fijngehakte dille
- 1/4 kopje citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel plantaardige boter
- Peper naar smaak
- Gerookte paprikapoeder naar smaak
Zo maak je het:
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt in de tussentijd de plantaardige boter en meng deze met de dille, het citroensap, de knoflook en peper in een kleine kom. Leg de zeebaarsfilet in een ovenschaal en giet het dille-citroenmengsel er gelijkmatig overheen.
Bereiden en serveren
Plaats de zeebaars in de oven en bak gedurende 20 à 25 minuten of totdat de vis gaar is en het dillemengsel een smakelijk, goudbruin laagje heeft gevormd.
Garneer de vis met wat verse dille en serveer hem warm als hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst, aardappelen, een knapperige salade of gegrilde groenten.
Pasta met zalm en walnotenpesto
Snel en gemakkelijk een lekker en gezond gerecht op tafel? Dat gaat wel lukken met dit recept. Ontdek hier hoe je volkorenpasta met zalm en walnotenpesto maakt.Erwtensoep met makreel
Zin in een winterse klassieker met een verrassende twist? Probeer dan eens deze variant van erwtensoep, zónder worst.