Hartstichting.nl wordt geladen

Foto: Sanne Weverling fotografie

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • ½ citroen
  • 3 eetlepels olijven
  • peper

Minder zout? Olijven bevatten relatief veel zout. Je kunt ze ook weglaten.

Bereiding

Snijd de ingrediënten

Maak eerst alle groenten goed schoon onder de kraan. Snijd de ui in ringen en de courgette in plakjes. Snijd daarna de winterwortel, prei en paprika in reepjes. Tot slot snijd je de vis in grove stukken.

In de pan

Verhit de vloeibare margarine in een wok- of hapjespan. Bak de stukken vis gaar in ongeveer 6 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder een voorverwarmd omgekeerd bord. 

Roerbak de groenten op hoog vuur in dezelfde pan. Pers de citroen uit en snijd de olijven doormidden. Breng de groenten op smaak met het citroensap, de olijven en peper.

Voeg de vis toe en schep de ingrediënten voorzichtig om. Zorg dat alles nog even goed warm wordt. Serveer het gerecht daarna meteen.

Tip!

Vervang de kabeljauw door andere soorten witvis, zoals tilapia of pangasius. Je kunt ook kiezen voor vette vissoorten, zoals makreel of zalm. Die bevatten veel onverzadigde vetzuren.