Volkorenpasta met kokkels
Kook zelf de sterren van de hemel met dit visgerecht van chef-kok Edwin Vinke! Edwin is chef-kok bij restaurant de Kromme Watergang, dat maar liefst 2 Michelinsterren heeft. Hoe leuk is het om zelf eens zo'n toprecept te maken?
Ingrediënten
Voor de kokkels met saus
- 1 kilo kokkels
- 4 eetlepels kokosmelk
- 1 scheutje witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 2 sjalotjes
- ½ rood pepertje
- ½ bosje lavas
- ½ bosje bieslook
Voor het zelf maken van de pasta
- 400 gram volkorenmeel
- snufje zout
- 4 eieren
- 2 eierdooiers
- scheutje olijfolie
Tip! Je kunt ook 400 gram volkorenpasta nemen en bereiden zoals op de verpakking staat.
Bereiding
De pasta
- Doe voor het pastadeeg het volkorenmeel met het zout in de keukenmachine.
- Voeg de eieren een voor een toe.
- Voeg op het laatst een scheutje olijfolie toe
- Kneed er een flexibel deeg van.
- Laat dit even een paar uur rusten.
- Maak er pasta van met een pastamachine.
De saus
Snijd de knoflook, sjalotjes en de kruiden fijn. Fruit de de sjalotjes, het pepertje en de knoflook in wat olie. Voeg de kokkels toe en giet er een scheutje witte wijn bij. Doe een deksel op de pan en kook de kokkels kort gaar tot ze net open staan.
Giet het kookvocht van de kokkels in een steelpannetje. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe. Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met ruim water, wat zout en een goeie scheut olijfolie.
Serveren
Doe de pasta in een groot diep bord, schep daar de kokkels op en giet de saus er rijkelijk over.
Over Edwin Vinke
Edwin Vinke is één van de topchefs die meedeed aan het Harten Diner op 7 oktober 2021. Deze Zeeuwse chef-kok behoort tot de top van Nederland. Hij runt samen met zijn vrouw restaurant de Kromme Watergang in Zeeuws-Vlaanderen. Het succesvolle restaurant met 2 Michelinsterren staat bekend om de heerlijke visgerechten en groenten uit eigen moestuin. Edwin: "Plezier, passie en perfectie vormen de basis van onze keuken."