Hartstichting.nl wordt geladen

Foto: Sanne Weverling fotografie

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • ​2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olie of vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper
  • 1 bosje peterselie
  • 400 gram kabeljauw
  • ​800 gram krielaardappels

Bereiding

Snijden

Snijd de paprika's in repen en de tomaten in 4 partjes. Snijd de ui en knoflook fijn en de kabeljauw in 4 stukken.

Braden

Verhit de olie of vloeibare margarine in een braadpan en bak de ui zachtjes. Voeg de knoflook, tomaten en de paprika toe en bak die ongeveer 5 minuten.

Voeg de tomatenpuree en peper toe en laat de groente 5 minuten zachtjes koken. Voeg de stukken kabeljauw toe en doe de deksel op de pan. Laat het gerecht in ongeveer 10 minuten gaar worden.

Kook de krieltjes in een klein beetje water in de tussentijd in 8 minuten gaar. 

Serveren

Garneer het gerecht met gehakte peterselie.

Tip!

Vervang de kabeljauw eens door andere soorten witvis, zoals pangasius, of tilapia.