Baskische kabeljauw
Heb je eens zin iets anders dan de standaard Hollandse pot? Dit Mediterraanse recept met kabeljauw, tomaat, paprika en peterselie laat het zonnetje schijnen aan tafel.
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 3 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olie of vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- peper
- 1 bosje peterselie
- 400 gram kabeljauw
- 800 gram krielaardappels
Bereiding
Snijden
Snijd de paprika's in repen en de tomaten in 4 partjes. Snijd de ui en knoflook fijn en de kabeljauw in 4 stukken.
Braden
Verhit de olie of vloeibare margarine in een braadpan en bak de ui zachtjes. Voeg de knoflook, tomaten en de paprika toe en bak die ongeveer 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree en peper toe en laat de groente 5 minuten zachtjes koken. Voeg de stukken kabeljauw toe en doe de deksel op de pan. Laat het gerecht in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Kook de krieltjes in een klein beetje water in de tussentijd in 8 minuten gaar.
Serveren
Garneer het gerecht met gehakte peterselie.
Tip!
Vervang de kabeljauw eens door andere soorten witvis, zoals pangasius, of tilapia.