> Naar content trash arrow-down-light menu paper stack mail-bordered instagram linkedin youtube minus arrow-right heart-border share heart facebook twitter arrow-down stethoscope heartbeat link timer food smoke close briefcase plus question-mark mail sheet external scale search info whatsapp check aed 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 mannen niuews nieuwsbrief onderzoek overgewicht reanimeren recepten roken samenwerken phone sphere location

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen. De gegevens die we verwerken tijdens je bezoek bevatten informatie over je gezondheid. Daarom hebben we toestemming nodig.

Meer over privacy en voorwaarden

  Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

  Overgewicht

  Mensen met overgewicht hebben een grotere kans op het ontwikkelen van diabetes, een hoog cholesterol en een hoge bloeddruk. Ook is de kans op hart- en vaatziekten vergroot. Een gezond gewicht is daarom belangrijk.

  Wanneer overgewicht

  Overgewicht ontstaat als iemand meer calorieën binnenkrijgt dan hij verbruikt. Er bestaat erfelijke aanleg voor overgewicht. Maar ook dan komt overgewicht pas tot uiting bij de combinatie van te veel eten en te weinig bewegen.

  Bereken jouw BMI

  Doe de test en bekijk of jij een gezond gewicht hebt.

  kg

  Middelomtrek meten

  Bij overgewicht is het belangrijk te weten waar in het lichaam zich vet ophoopt. Bij mannen is dit vaker in de buikholte en bij vrouwen vaker rond de heupen. De middelomtrek geeft een indruk van de hoeveelheid vet in de buikholte. Veel buikvet betekent een hoger risico op hart- en vaatziekten. Veel vet rond de heupen heeft hier niet of nauwelijks invloed op.

  > Meer over middelomtrek meten

  Blijf op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws over de Hartstichting, hart- en vaatziekten en tips voor gezond leven.

  Tips om af te vallen

  Afvallen doe je door minder te eten en meer te bewegen.

  > Lees de tips om af te vallen

  Downloads

  Lees meer over overgewicht

  Rol van opvoeding bij het voorkomen van overgewicht

  Rol van opvoeding bij het voorkomen van overgewicht

  Meten middelomtrek

  Meten middelomtrek