Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 240 gram paprika;
  • 4 wortels;
  • 400 gram kipfilet;
  • 200 gram tuinerwten; 
  • 500 gram (diepvries) spinazie; 
  • 500 gram zoete aardappel;
  • 200 gram gezeefde tomaten of tomatenblokjes; 
  • 120 milliliter halfvolle melk;
  • 4 eetlepel zonnebloemolie;
  • 4 theelepel Italiaanse kruiden (zonder zout);
  • 4 theelepel verse basilicum;
  • 4 theelepel zwarte peper.

Toppings

Bijvoorbeeld:

  • 4 eetlepels ongezouten noten, zaden of pitten, of;
  • 60 gram geraspte 30+ kaas.

Bereiding

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, paprika en zoete aardappel in kleine blokjes. Snijd daarna de kipfilet in dunne reepjes. 

In de pan

Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak de kip gaar. Haal de kip daarna uit de pan en bak de ui goudbruin met 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg de paprika en wortel toe en bak kort mee. Doe de kip terug in de pan bij de groenten.

Tijd voor de kruiden! Voeg de verse basilicum, Italiaanse kruiden en zwarte peper toe in de pan. Doe daarna de halfvolle melk en gezeefde tomaten in de pan.

Roer tot slot de blokjes zoete aardappel en de spinazie door het mengsel.

In de oven

Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel zonnebloemolie. Verdeel het mengsel daarna over de schaal. Voeg eventueel toppings toe. Bijvoorbeeld ongezouten noten, zaden, pitten of geraspte 30+ kaas. Bak de schotel 15 tot 20 minuten in de oven, tot de zoete aardappel gaar is.

Serveren

Haal de ovenschotel uit de oven en serveer. Eetsmakelijk!