Zalm, groene asperges en aardappels uit de oven
Op zoek naar een frisse, simpele maaltijd? Dit recept met zalm, groene asperges en aardappels brengt de lente naar jouw bord! Lekker makkelijk: alles gaat in 1 schaal de oven in. Bekijk het recept op deze pagina en probeer het zelf.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 zalmmoten van 120 gram per stuk;
- 2 theelepels verse dille;
- 2 theelepels verse rozemarijn;
- 1 theelepel zwarte peper;
- 100 gram magere yoghurt;
- 1 theelepel citroensap;
- 2 eetlepel olijfolie;
- 300 gram aardappels;
- 150 gram groene asperges;
- 2 theelepels citroensap.
Voor de saus:
- 150 gram magere yoghurt;
- 2 theelepels grove mosterd;
- 2 theelepels citroensap;
- 1 theelepel zwarte peper;
- 2 theelepels verse dille;
- 2 theelepels verse rozemarijn.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
Marineren en snijden
Marineer de zalm met wat citroensap en een halve eetlepel olijfolie. Voeg de peper, verse dille en verse rozemarijn toe.
Snijd de aardappels in partjes of gebruik krieltjes. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat met bakpapier. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 tot 5 cm. Leg deze ook op de bakplaat. Besprenkel de bakplaat met een halve eetlepel olijfolie.
In de oven
Bak de aardappels en asperges ongeveer 25 minuten in de oven. Zet de zalm na 5 minuten ook in de oven. Zo kan de zalm 20 minuten bakken.
Bereid de saus
Maak de frisse, romige saus. Meng de yoghurt met de mosterdzaadjes en citroensap. Voeg de zwarte peper, verse rozemarijn en verse dille toe.
Serveren
Leg de zalm, asperges en aardappels op een bord. Serveer de saus ernaast of giet het over het bord. Eetsmakelijk!
Tip!
Gebruik witte asperges in plaats van groene asperges. Witte asperges smaken wat zachter en zoeter.
Interessant voor jou
Asperges met coquilles en wijnsaus
Nog zo'n lekker recept met asperges? Probeer dit luxe recept met coquilles en wijnsaus!Frisse pastasalade
Deze pastasalade is niet alleen lekker, maar staat ook zó op tafel! Ideaal voor een warme lentedag.Frisse vis uit de oven met dille
Dol op vis? Probeer dit frisse ovengerecht met dille! Het recept is simpel, dus je tovert het snel op tafel.