Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 zalmmoten van 120 gram per stuk;
  • 2 theelepels verse dille;
  • 2 theelepels verse rozemarijn;
  • 1 theelepel zwarte peper;
  • 100 gram magere yoghurt;
  • 1 theelepel citroensap;
  • 2 eetlepel olijfolie;
  • 300 gram aardappels;
  • 150 gram groene asperges;
  • 2 theelepels citroensap.

 Voor de saus:

  • 150 gram magere yoghurt;
  • 2 theelepels grove mosterd;
  • 2 theelepels citroensap;
  • 1 theelepel zwarte peper;
  • 2 theelepels verse dille;
  • 2 theelepels verse rozemarijn.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven). 

Marineren en snijden

Marineer de zalm met wat citroensap en een halve eetlepel olijfolie. Voeg de peper, verse dille en verse rozemarijn toe. 

Snijd de aardappels in partjes of gebruik krieltjes. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat met bakpapier. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 tot 5 cm. Leg deze ook op de bakplaat. Besprenkel de bakplaat met een halve eetlepel olijfolie.

In de oven

Bak de aardappels en asperges ongeveer 25 minuten in de oven. Zet de zalm na 5 minuten ook in de oven. Zo kan de zalm 20 minuten bakken.

Bereid de saus

Maak de frisse, romige saus. Meng de yoghurt met de mosterdzaadjes en citroensap. Voeg de zwarte peper, verse rozemarijn en verse dille toe.

Serveren

Leg de zalm, asperges en aardappels op een bord. Serveer de saus ernaast of giet het over het bord. Eetsmakelijk!

Tip!

Gebruik witte asperges in plaats van groene asperges. Witte asperges smaken wat zachter en zoeter.