Poké bowl met zalm
Ben jij een echte zalm-liefhebber? Probeer dan deze hartgezonde pokébowl met zalm. Dit gerecht is een kleurrijk feestje op je bord én zit boordevol groenten. Dat wordt genieten!
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voor de bowl
- 120 gram zalm (diepvries);
- 100 gram mango stukjes (diepvries);
- 50 gram quinoa;
- 50 gram zilvervliesrijst;
- 1 ei;
- 100 gram edamame boontjes (diepvries of koelvers);
- ½ avocado;
- 125 gram gekookte rode bieten (vacuüm voorverpakt of uit pot met 0% toegevoegd suiker en zout).
Voor de saus
- 60 gram magere yoghurt;
- 2 eetlepels (sesam)olie;
- 1 eetlepel mierikswortel (potje);
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout;
- 1 eetlepel azijn of citroensap;
- snuf cayennepeper;
- snuf zwarte peper;
- sesamzaadjes.
Bereiding
Ontdooi de ingrediënten
Ontdooi van tevoren de mangostukjes en de zalm. Je kunt ook verse mango of zalm gebruiken. Dit is vaak wel iets duurder.
In de pan
Kook de quinoa en rijst in een kleine pan volgens de verpakking. Kook het ei voor ongeveer 9 minuten hard in een steelpan. Verwarm de edamame boontjes volgens de verpakking. Bak de zalm volgens de verpakking.
Snijd de groenten
Snijd de halve avocado in blokjes. Gebruik je hele bieten? Snijd deze dan in blokjes. Je kunt ook voorgesneden bietjes uit een potje gebruiken. Kies dan wel voor bietjes met 0% toegevoegd suiker.
Maak de saus
Meng de magere yoghurt, (sesam)olie, mierikswortel en sojasaus met minder zout in een kom. Voeg de azijn of het citroensap toe. Voeg ook een snuf cayennepeper, snuf zwarte peper en de sesamzaadjes toe. Houd je van pittig? Dan kun je wat meer cayennepeper, zwarte peper of mierikswortel toevoegen. Proef de saus eerst voordat je extra kruiden toevoegt!
Maak de bowl
Schep de gekookte lauwwarme rijst en quinoa in 2 diepe borden. Verdeel hierover de bieten, avocado, mango, edamame en zalm. Leg in het midden een half gekookt eitje. Strooi er wat sesamzaadjes overheen. Serveer met het yoghurtsausje.
Tip!
Je kunt ook rauwe blokjes zalm gebruiken in plaats van gebakken zalm. Haal de zalm dan wel dagvers bij de visboer of gebruik diepvrieszalm. Zo houd je de kans op schadelijke bacteriën zo klein mogelijk. Voor sommige mensen is het advies om geen rauwe vis te eten. Bijvoorbeeld zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand.
Wist jij dat...
deze kleurrijke bowl bomvol gezonde ingrediënten zit? Bijvoorbeeld volkorengranen, groente, fruit en vis. Die bevatten veel vezels en goede vetten. Daar maak je je hart blij mee!
Interessant voor jou
Pikante vissoep met tomaat
Op zoek naar een lekkere vissoep? Probeer dan deze pikante vissoep met tomaat. Door de couscous, yoghurt en verse kruiden is deze soep lekker vullend.Baskische kabeljauw
Trek in een lekker visrecept met een mediterraan tintje? Maak dan deze Baskische kabeljauw! Dit gerecht haalt het zonnetje in huis.Caprese salade
Snel een lekker voor- of bijgerecht op tafel zetten? Maak dan deze caprese salade! Deze salade staat zó op tafel en valt bij iedereen in de smaak.