Kruidige tomaten-groentesoep
Hou jij ook zo van soep? Probeer dan zeker deze kruidige tomaten-groentesoep. Dit recept zit boordevol verse groenten en kruiden. Daardoor is het voedzaam én lekker. Ideaal als voorgerecht of warme lunch op koude dagen!
Ingrediënten
Voor 3 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 3 tomaten
- 1 winterpeen
- ½ rode paprika
- 1 theelepel gedroogde tijm
- ½ theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel gedroogde basilicum
- 400 milliliter water
- ½ bouillonblokje met minder zout of zonder zout
- citroensap
- zwarte peper naar smaak
Verder nodig:
- staafmixer
Bereiding
Snijd en bak de ingrediënten
Pel eerst de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd daarna de tomaten, winterpeen en paprika in stukken. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de tomaten toe en bak even mee. Voeg daarna ook de andere groenten toe en bak ze even mee. Voeg tot slot de tijm, oregano en basilicum toe en bak kort mee.
Kook de soep
Voeg daarna het water en het halve bouillonblokje toe aan de pan. Laat de soep 20 minuten koken met de deksel op de pan. Pureer de soep en breng deze verder op smaak met een kneepje citroensap en zwarte peper.
Serveren
Serveer de kruidige tomaten-groentesoep met een sneetje volkorenbrood. Eetsmakelijk!
Tip!
Vervang het bouillonblokje met minder of zonder zout door zelfgemaakte groentebouillon. Dit geeft de soep een extra gezonde twist! In dit recept voor groentebouillon zonder zout lees je hoe.
Interessant voor jou
Pikante vissoep met tomaat
Dit recept voor pittige vissoep is leuk om eens uit te proberen in de keuken. Met couscous, yoghurt, komijn, koriander en andere verse kruiden is de soep goed gevuld.Vegetarische pompoensoep
Deze vegetarische pompoensoep zit boordevol groenten. Dit recept verrast je met zijn friszoete en licht pittige smaak. Heerlijk als voorgerecht of als warme lunch op een koude dag.Uiensoep
Deze Franse uiensoep tover je in een handomdraai op tafel! Er zitten lekker veel kruiden in, zoals kruidnagel, tijm, laurier en nootmuskaat.