Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 eetlepel (olijf)olie 
  • 3 tomaten 
  • 1 winterpeen 
  • ½ rode paprika 
  • 1 theelepel gedroogde tijm 
  • ½ theelepel gedroogde oregano 
  • ½ theelepel gedroogde basilicum 
  • 400 milliliter water 
  • ½ bouillonblokje met minder zout of zonder zout
  • citroensap 
  • zwarte peper naar smaak

Verder nodig:

  • staafmixer

Bereiding

Snijd en bak de ingrediënten

Pel eerst de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd daarna de tomaten, winterpeen en paprika in stukken. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de tomaten toe en bak even mee. Voeg daarna ook de andere groenten toe en bak ze even mee. Voeg tot slot de tijm, oregano en basilicum toe en bak kort mee.

Kook de soep

Voeg daarna het water en het halve bouillonblokje toe aan de pan. Laat de soep 20 minuten koken met de deksel op de pan. Pureer de soep en breng deze verder op smaak met een kneepje citroensap en zwarte peper.

Serveren

Serveer de kruidige tomaten-groentesoep met een sneetje volkorenbrood. Eetsmakelijk!

Tip!

Vervang het bouillonblokje met minder of zonder zout door zelfgemaakte groentebouillon. Dit geeft de soep een extra gezonde twist! In dit recept voor groentebouillon zonder zout lees je hoe.