Gevulde paprika's
Heb je moeilijke eters thuis? Grote kans dat ze deze vitaminebommetjes zonder problemen opeten. Dit succesgerecht voor de hele familie is namelijk niet alleen makkelijk en gezond, maar ook nog eens een feestje qua presentatie.
Ingrediënten
- 300 gram extra mager gehakt
- 4 gekleurde paprika’s
- 1 aubergine
- 2 grote tomaten
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 160 gram zachte geitenkaas of mozzarella
Bereiding
Snipperen en snijden
Snijd de paprika’s doormidden en haal de pitjes eruit. Snipper de sjalotten fijn en snijd de aubergine in blokjes. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes.
Fruiten en braden
Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalotten en pers de knoflook erbij. Voeg het gehakt en de aubergine toe en bak dit zo’n 10 minuten.
Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie, tomaat en de helft van de kaas toe.
Vullen en bakken
Schep het mengsel in de paprika’s en doe de rest van de kaas erop. Zet de kapjes er weer op.
Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.
Tip!
Zin in een variatie op dit gerecht? Gebruik dan eens courgettes om te vullen.