Gevulde paprika's
Heb je moeilijke eters thuis? Grote kans dat ze deze vitaminebommetjes zonder problemen opeten. Dit gerecht is niet alleen makkelijk en gezond, maar ook een feestje qua presentatie.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 gram extra mager gehakt
- 4 gekleurde paprika’s
- 1 aubergine
- 2 grote tomaten
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 160 gram zachte geitenkaas of mozzarella
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snipperen en snijden
Snijd de paprika’s doormidden en haal de pitjes eruit. Snipper de sjalotten fijn en snijd de aubergine in blokjes. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes.
Fruiten en braden
Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalotten en pers de knoflook erbij. Voeg het gehakt en de aubergine toe en bak dit ongeveer 10 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie, tomaat en de helft van de kaas toe.
Vullen en bakken
Schep het mengsel in de paprika’s. Doe de rest van de kaas erop. Zet de kapjes weer op de paprika. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.
Tip!
Zin in een variatie op dit gerecht? Vervang de paprika dan eens door courgette en vul deze.
Interessant voor jou
Gehaktbrood
Heb je ingrediënten over? Probeer dan eens dit gehaktbrood: stevig, voedzaam en lekker.Frisse vis uit de oven met dille
Dit visgerecht is erg lekker, maar heeft niet teveel poespas. Je zet het in een handomdraai op tafel.Mini-pizza van aubergine
Deze gezonde pizza-variant is ideaal als tussendoortje, als bijgerecht of bij de borrel.