Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram extra mager gehakt
  • ​4 gekleurde paprika’s
  • 1 aubergine
  • 2 grote tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 160 gram zachte geitenkaas of mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snipperen en snijden

Snijd de paprika’s doormidden en haal de pitjes eruit. Snipper de sjalotten fijn en snijd de aubergine in blokjes. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes.

Fruiten en braden

Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalotten en pers de knoflook erbij. Voeg het gehakt en de aubergine toe en bak dit ongeveer 10 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie, tomaat en de helft van de kaas toe.

Vullen en bakken

Schep het mengsel in de paprika’s. Doe de rest van de kaas erop. Zet de kapjes weer op de paprika. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.

Tip!

Zin in een variatie op dit gerecht? Vervang de paprika dan eens door courgette en vul deze.