Gehaktbrood
Dit gehaktbrood is niet alleen voedzaam, maar ook een ware smaaksensatie. Serveer het bij de avondmaaltijd of of als onderdeel van een buffet. Succes gegarandeerd!
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- ½ bosje peterselie
- 400 gram extra mager rundergehakt
- 50 gram volkoren bloem of paneermeel van volkoren brood
- 1 ei
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel tabasco of chilivlokken
- peper
Bereiding
Warm de oven voor op 175 graden Celsius.
Het gehakt- en groentemengsel
Snijd de paprika's in kleine stukjes. Snijd de ui en peterselie fijn. Doe deze ingrediënten samen in een kom. Voeg het gehakt, het paneermeel/bloem, het ei, de tomatenpuree, de tabasco en de peper toe. Pers de knoflook uit boven de kom. Kneed het mengsel goed, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Bakken maar
Druk het mengsel in een cakevorm en bak deze ongeveer 1 uur in de oven. Haal de vorm uit de oven. Laat het gehaktbrood even afkoelen en haal het daarna uit de vorm. Serveer het gehaktbrood op een schotel.
Tip!
Serveer het gehaktbrood met volkoren stokbrood voor een extra stevige bite.
Interessant voor jou
Baskische kabeljauw
Meer zin in een visgerecht? Deze heerlijke kabeljauw met frisse groenten is een absolute aanrader.Turkse (kip)hamburgers van de barbecue
Dit lekkere recept is ideaal voor op de barbecue en klaar in een handomdraai.Gevulde paprika's
Dit gerecht ziet er niet alleen lekker uit, maar is ook lekker en gezond. Het valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak.