Hartstichting.nl wordt geladen

Geen idee wat er was gebeurd

 

"De ambulance bracht me naar het ziekenhuis. Daar zagen ze direct wat er mis was, en kreeg ik 5 bypasses. Toen ik bijkwam had ik geen idee wat er gebeurd was. Mijn kinderen en vriendin moesten mij het steeds weer vertellen. Zelf wist ik nog wel dat ik een doelpunt had gemaakt voordat ik neerviel. Niemand geloofde mij, maar het bleek wel waar te zijn."

Toen kwam het pas echt binnen

"Na de operatie maakte ik gelijk een WhatsAppgroep aan om mijn clubgenoten te bedanken. Ik stuurde ze een selfie met mijn kinderen. Toen kwam het bij hen ook pas echt binnen. Hij is er nog, wij hebben hem gered. Eenmaal thuis heb ik 3 grote bekers gekocht. Op het voetbalveld heb ik zo mijn redders bedankt."

Sterker dan ooit

"Sinds mijn hartstilstand voel ik mij sterker dan ooit. Ik realiseer me nu dat mensen altijd en overal een hartstilstand kunnen krijgen. Dan moeten er redders in de buurt zijn, die weten wat ze moeten doen. Ook is het nodig dat er op zoveel mogelijk plekken een AED hangt die aangemeld is bij het oproepsysteem HartslagNu. Dit oproepsysteem is gekoppeld aan 112. Zo komt de hulp snel op gang na een melding van een hartstilstand."

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

Iedereen kan een redder zijn

"Met de juiste middelen kan iedereen een redder zijn. Daarom heb ik de stichting ‘Hart voor Iedereen' opgericht. Met mijn stichting trek ik het land in om reanimatietrainingen te geven aan grote bedrijven. Ik ben blij dat ik zo echt iets kan betekenen."

Geluk met mijn clubgenoten

"Ik had clubgenoten die wisten wat ze moesten doen. Eentje is ambulancebroeder en de ander zit in het leger. Op de club hing een AED met nieuwe batterijen. Ideale omstandigheden dus. Niet iedereen heeft dat geluk. Daarom zet ik me graag in als ambassadeur voor de Hartstichting. Samen kunnen we Nederland hartveiliger maken."