Quinoa-maaltijdsalade met ei
Zin in een frisse én vullende maaltijd? Deze quinoa salade met ei, knapperige groenten en romige avocado is een echte smaakmaker. Gezond, kleurrijk en perfect voor een warme dag!
Ingrediënten
Voor 2 personen, bereidingstijd: ongeveer 30 min.
- 2 eetlepels olijfolie;
- 1 ui;
- 100 gram ongekookte volkoren quinoa;
- 200 gram courgette;
- 2 rode paprika;
- 120 gram kikkererwten;
- 4 eieren;
- 8 tomaten;
- ½ avocado.
Per portie | |
Energie (kcal) | 592 kcal |
Vetten Waarvan verzadigd | 38,4 gram 8,6 gram |
Koolhydraten Waarvan suikers | 50 gram 14,4 gram |
Vezels | 14 gram |
Eiwitten | 29,5 gram |
Zout | 0,44 gram |
Bereiding
Groente snijden
Snijd de ui, paprika en courgette in blokjes.
In de pan!
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot er een goudbruine kleur ontstaat. Voeg daarna de paprika toe en bak die mee totdat het zacht wordt. Daarna mag de 50 ml gezeefde tomaten erbij.
Quinoa koken
Kook de quinoa zoals op de verpakking aangegeven en voeg deze toe aan de groentes. Voeg daarna ook de courgette toe en bak deze kort mee. Voeg daarna 60 gram (1 opscheplepel) kikkererwten toe aan de quinoa en groentes.
Eieren bakken
Bak 2 eieren in een scheutje olijfolie.
De topping
Voeg als topping 1 kwart avocado en tomaten toe. Dat wordt smullen!
Variatietip!
Vervang de avocado voor een klein handje gehakte walnoten!
Interessant voor jou
Vegetarische linzenburgers
Minder vlees eten is goed voor je gezondheid. Met deze vegetarische linzenburgers is dit een makkie! Ontdek het zelf.Vegetarische pompoensoep
Van deze soep word je letterlijk en figuurlijk warm van binnen! Het zit boordevol groenten en verrast je met zijn friszoete en licht pittige smaak.Rode bietencarpaccio met geitenkaas
Op zoek naar een lekker voorgerecht? Deze rode bietencarpaccio met geitenkaas is bijzonder, maar toch eenvoudig om te maken.