Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen, bereidingstijd: ongeveer 30 min.

  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 1 ui;
  • 100 gram ongekookte volkoren quinoa;
  • 200 gram courgette;
  • 2 rode paprika;
  • 120 gram kikkererwten;
  • 4 eieren;
  • 8 tomaten;
  • ½ avocado. 
 Per portie
Energie (kcal) 592 kcal
Vetten 
Waarvan verzadigd 
38,4 gram  
8,6 gram  
Koolhydraten 
Waarvan suikers 
50 gram  
14,4 gram  
Vezels14 gram
Eiwitten29,5 gram
Zout0,44 gram

Bereiding

Groente snijden

Snijd de ui, paprika en courgette in blokjes. 

In de pan!

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot er een goudbruine kleur ontstaat. Voeg daarna de paprika toe en bak die mee totdat het zacht wordt. Daarna mag de 50 ml gezeefde tomaten erbij.

Quinoa koken

Kook de quinoa zoals op de verpakking aangegeven en voeg deze toe aan de groentes. Voeg daarna ook de courgette toe en bak deze kort mee. Voeg daarna 60 gram (1 opscheplepel) kikkererwten toe aan de quinoa en groentes. 

Eieren bakken

Bak 2 eieren in een scheutje olijfolie. 

De topping

Voeg als topping 1 kwart avocado en tomaten toe. Dat wordt smullen! 

Variatietip!

Vervang de avocado voor een klein handje gehakte walnoten!