Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

  Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

  Meer over privacy en voorwaarden.

  Mijn Gids?

  Klik nu hier om deze pagina
  in je Gids te bewaren.

  Missie Hartstichting: hart- en vaatziekten verslaan

  Missie Hartstichting: hart- en vaatziekten verslaan

  Missie Hartstichting: hart- en vaatziekten verslaan

  In totaal zijn zo'n 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten. Als we niks doen, komen er in 10 jaar nog een half miljoen patiënten bij. Samen kunnen we die groei nu nog stoppen. 

  Werken aan oplossingen

  De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. We financieren onderzoek, geven steun en voorlichting aan patiënten en willen extra levens redden bij een hartstilstand.

  Voorlichting en steun aan patiënten en naasten

  Samen met Harteraad werken we aan een betere behandeling en goede zorg voor hart- en vaatpatiënten. We geven voorlichting over hart- en vaatziekten en voor persoonlijke vragen kun je terecht bij de voorlichters van de Infolijn Hart en Vaten.

  > Meer over voorlichting

  Extra levens redden bij een hartstilstand

  Binnen 6 minuten reanimeren en het inzetten van een AED vergroot de kans op overleven aanzienlijk. Daarom moedigt de Hartstichting mensen aan om een reanimatiecursus te volgen en zich aan te melden als burgerhulpverlener. Elk jaar willen we zo minstens 1.000 extra levens redden.

  > Meer over onze activiteiten

  Help mee

  We kunnen ons werk niet doen zonder al die mensen die ons een warm hart toedragen. In de strijd tegen hart- en vaatziekten is jouw steun onmisbaar. Bij al onze activiteiten betrekken we mensen om ons heen, zoals patiënten, wetenschappers, professionals en vrijwilligers. Samen gaan we de strijd aan om hart- en vaatziekten te verslaan.

  > Meer over de mogelijkheden

  Onderzoek naar hart- en vaatziekten

  We financieren baanbrekend onderzoek naar hart- en vaatziekten. Wetenschappers zoeken oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en te behandelen. We stimuleren samenwerking tussen wetenschappers en medisch specialisten in Nederland. De onderzoeksresultaten moeten zo snel mogelijk toegepast worden bij patiënten.

  > Meer over wetenschappelijk onderzoek
   
  We hebben het afgelopen jaar ook weer veel bereikt. In ons jaarverslag kan je alles lezen over de resultaten. 

  > Bekijk het jaarverslag

  Vragen over dit onderwerp?

  Mail de Hartstichting

  Bel 070 315 55 55 (ma t/m vrij van 8.00 - 17.00 uur)