Er zijn verschillende bloeddrukmeters te koop. Hoe vind je een goede en betrouwbare bloeddrukmeter? We helpen je graag!

Meten via bovenarm meest betrouwbaar

Een meting via de bovenarm is betrouwbaarder dan via de pols. De Hartstichting adviseert daarom een bloeddrukmeter te kopen die werkt met een band om je bovenarm. Die zijn minder gevoelig voor fouten.

Wat vind jij belangrijk?

Veel bloeddrukmeters hebben extra functies:

• automatisch herhalen van de meting
  • opslaan van de gemeten waarden (geheugen)
  • meten van je hartslag of het ontdekken van een onregelmatige hartslag
  • koppeling met je smartphone of tablet

Bedenk of je deze functies handig vindt en ga dan op zoek naar een bloeddrukmeter die hierbij past.

Makkelijk zoeken! Bol.com heeft een handige lijst met bloeddrukmeters die geadviseerd worden door de Hartstichting.

Koop een betrouwbare meter

Welke bloeddrukmeters adviseert de Hartstichting?

​De Hartstichting houdt elke maand bij welke betrouwbare meters in Nederland te koop zijn. Dit doen we op basis van een lijst van STRIDE BP. Dit is een onafhankelijke organisatie die bloeddrukmeters beoordeelt op basis van wetenschappelijk onderzoek.

> Bekijk de lijst met betrouwbare bloeddrukmeters

Meer in de Gids Bloeddruk
  • Bloeddruk thuis meten

• Bloeddrukmeter kopen