Betrouwbare bloeddrukmeters in Nederland

Hier vind je een lijst met betrouwbare meters die in Nederland te koop zijn. We maken gebruik van gegevens van STRIDE BP. Dit is een onafhankelijke organisatie die op basis van wetenschappelijk onderzoek bepaalt of een bloeddrukmeter betrouwbaar is.

Lijst met betrouwbare meters

Je vindt hieronder de bloeddrukmeters die voldoen aan de eisen van deze organisatie én in Nederland te koop zijn. Bekijk per merk welke type meters betrouwbaar zijn. Dit zijn allemaal bovenarmmeters.

Bovenarmmeter meest betrouwbaar

Een meting via de bovenarm is betrouwbaarder dan via de pols. De Hartstichting adviseert daarom een bloeddrukmeter te kopen die werkt met een band om je bovenarm. Die zijn minder gevoelig voor fouten. In deze lijst staan daarom alleen bovenarmmeters.

A&D

• UEBE Visomat Comfort Eco
  • UEBE Visomat Double Comfort

Complete lijst

We controleren of de bloeddrukmeter op de lijst staat én in Nederland te koop is. Wil je een overzicht van alle bloeddrukmeters die STRIDE BP beoordeeld heeft? Bekijk dan de complete lijst van STRIDE BP (Engelse website).

Voor- en nadelen bloeddruk meten

Vanaf 40 jaar heb je meer kans op een hoge bloeddruk. Het is daarom belangrijk dat je elk jaar je bloeddruk meet. Lees waarom de Hartstichting dit adviseert en wat de voor- en nadelen zijn.

> Meer over voor- en nadelen

Vragen?