Organisatie

De Hartstichting is een non-profit organisatie en is gevestigd in Den Haag. Onze missie is hart- en vaatziekten verslaan. Dat kunnen we niet alleen. We werken samen met vele vrijwilligers, patiënten en naasten, wetenschappers en zorgprofessionals.

De Hartstichting ontvangt geen subsidie van de overheid. Voor het behalen van onze doelstellingen zijn we volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Een groot deel van het geld investeren we in wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Organisatiestructuur

De Hartstichting staat midden in de samenleving en we werken veel samen met onze doelgroepen, waaronder patiënten en naasten, donateurs, vrijwilligers, zorgprofessionals en bedrijven. We werken nauw samen met patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep en zijn in hetzelfde pand gevestigd.

De organisatie bestaat uit directie en ruim 125 medewerkers. De raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de directie en op de algemene gang van zaken in de stichting.

Directeur van de Hartstichting is Floris Italianer. Hij vormt samen met de afdelingsmanagers Management Team (MT). De manager HRM is adviseur van het MT.

De organisatie heeft 4 afdelingen

1. Afdeling Publiek, Donateurs & Vrijwilligers (PDV) - manager David Verschoor
  2. Afdeling Onderzoekers, Professionals & Bestuurders (OPB) - manager Marina Senten
  3. Afdeling Patiënt - manager Anke Vervoord (tevens directeur De Hart&Vaatgroep)
  4. Afdeling Bedrijfsvoering - manager Maarten Stikkelorum

De Hartstichting kent een ondernemingsraad (OR), die namens de medewerkers het overleg voert met de directie. De OR bestaat uit 7 leden.

Raad van toezicht

De raad van toezicht is toezichthouder, werkgever en klankbord. De voorzitter van de raad van toezicht heeft regelmatig contact met de ondernemingsraad, wetenschappelijke adviesraad, de overige raden en de bestuurder.

Werken bij de Hartstichting

Werken bij de Hartstichting betekent een actieve bijdrage aan de strijd tegen hart- en vaatziekten. Waardevol werk, uitgevoerd met passie.

Bij de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep zijn regelmatig betaalde en onbetaalde vacatures.

Bekijk de vacatures

Samenwerking

Samen met vrijwilligers, patiënten en naasten, donateurs wetenschappers en zorgprofessionals willen we onze missie bereiken: hart- en vaatziekten verslaan!

We werken samen met diverse organisaties samen om onze doelen te bereiken:

Jaarverslag Hartstichting

Onze missie is hart- en vaatziekten verslaan.

Lees wat we afgelopen jaar bereikt hebben om dit te bereiken in ons jaarverslag.

Jaarverslag 2015

Onze missie: hart- en vaatziekten verslaan!

Deel via: