Hartstichting.nl wordt geladen

Samen met een grote groep mensen werken we toe naar één landelijke, ambitieuze hart- en vaatagenda die door alle betrokkenen in Nederland breed wordt gedragen. Jij kunt hier de komende zomer over meedenken, graag zelfs! 

Waarom een landelijke hart- en vaatagenda? 

Nederland telt nu 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Doen we niets, dan groeit dit aantal binnen zeven jaar tot tenminste 2,6 miljoen. Deze ontwikkeling moet stoppen. Daarom is een stevige ambitie nodig om hart- en vaatziekten op de kaart te zetten. Met een landelijke hart- en vaatagenda willen we de maatschappij op nieuwe ideeën brengen.

Ook willen we behandelingen die een krachtig en positief effect hebben op de hartgezondheid van Nederland verder brengen. Om zo’n agenda echt te laten werken, is het belangrijk dat veel mensen de inhoud ondersteunen. Door experts, patiënten én andere betrokkenen bij hart- en vaatziekten. Daarom hopen we dat jij ook mee wilt denken.  

Hoe komt zo’n agenda tot stand? 

In groepsgesprekken gaan we het hebben over belangrijke onderwerpen die op de agenda zouden moeten. Voor deze groepsgesprekken nodigen wij je nu uit. Aan de hand van die gesprekken maken we een lijst van onderwerpen. Vervolgens mag heel Nederland daar op stemmen. Er komen dan een aantal onderwerpen bovenaan te staan, gekozen door een groot en divers publiek. Deze onderwerpen werken we uit tot de landelijke hart- en vaatagenda. 

Hoeveel tijd kost dit mij?  

Deelname aan de groepsgesprekken kost je een dagdeel van ongeveer vier uur, plus de reistijd naar Utrecht of Den Haag. Reiskosten worden vergoed en koffie en thee is aanwezig. 

Wanneer zijn de gesprekken?  

Er zijn verschillende data per groep, je kunt zelf je voorkeur aangeven. Per dagdeel hebben we een maximum aantal plekken, we zullen selecteren uit de aanmeldingen voor een goede samenstelling. De sessies voor patiënten en naasten organiseert Harteraad, de overige sessies organiseert de Hartstichting. Je kunt kiezen uit de volgende data: 

  • voor patiënten en naasten: 18 juli en 23 augustus 2023 in Utrecht; 
  • voor donateurs en vrijwilligers Hartstichting: 12 juli 2023 in Den Haag; 
  • voor onderzoekers, zorgprofessionals en beleidsmakers: 22 juni, 18 juli en 23 augustus 2023 in Utrecht. 

Welke onderwerpen vind jij belangrijk?

De gesprekken zijn inmiddels afgerond. Je kunt nu stemmen op de onderwerpen die jij het belangrijkst vindt. Vul de vragenlijst in en draag bij aan de Landelijke Hart- en Vaatagenda.
Een rode stift en een vragenlijst met vinkjes