Hartstichting.nl wordt geladen

5 keer in gesprek met je hart

Een gezonde leefstijl is goed voor je hart. Dat weet je vast wel. Maar je emotioneel goed voelen heeft ook een positief effect op je hart. Wordt jouw hart blij van de keuzes die je maakt? Van de dingen die je doet en de mensen om je heen? Je hart geeft het antwoord!

 • 1. Luister wat je hart je vertelt

  Berichtje van je hart

  Je hartslag geeft je direct feedback over hoe het met je gaat. Voel eens hoe je hart reageert in verschillende situaties. Blijft het rustig doorslaan of merk je dat het sneller gaat slaan?

  Klop, klop... ik ben je hart

  Je voelt me zo’n 2,5 miljard keer kloppen in je leven. Soms snel. Soms traag. Je kunt me niet zomaar uitzetten, ook al zou je dat willen. Ik klop meestal zo'n 60 tot 100 keer per minuut. Ik kan tekeer gaan als je verliefd bent of aan het sporten bent. Maar ik word ook weer rustig als jij even pauze neemt. Dat vind ik fijn. 

  Liefs van je hart

 • 2. Geef je hart gezonde energie

  Berichtje van je hart

  ​Regelmatig bewegen, gezond eten en stoppen met roken heeft een positief effect op de gezondheid van je hart. En als jij goed voor je hart zorgt, dan krijg je direct energie terug.

  Klop, klop... ik ben je hart

  Je mag me altijd wakker maken voor een portie verse groente, een lekker stuk fruit of een stevige wandeling. Dat jij gezond leeft waardeer ik erg. Als het goed is merk je dat ook, want dan geef ik je een extra portie energie. We zijn vrienden voor het leven. 

  Liefs van je hart

 • 3. Breng je hart weer in balans

  Berichtje van je hart

  Grenzen stellen, bewust kiezen voor ontspanning, je niet gek laten maken. Het gaat niet vanzelf. Balans in je leven brengen zorgt ervoor dat je energiek en opgewekt blijft. Zo haal je meer uit leven.

  Klop, klop... ik ben je hart

  Wist je dat ik van slag raak als jij emotioneel of boos bent? Dan ga ik sneller kloppen van alle adrenaline die ik krijg. En als je het heel druk hebt, voel ik me genegeerd. Je vergeet dan wel eens op je voeding te letten en niet genoeg rust te nemen. Een beetje uit balans zijn kan ik wel hebben, maar het moet niet te lang duren. Als je goed naar mij luistert en wat gas terug neemt, komt het wel goed! 

  Liefs van je hart

 • 4. Omring je hart met liefde

  Berichtje van je hart

  Tijd doorbrengen met mensen van wie je houdt, die je laten stralen en die jou supporten. Hoe heerlijk is het om je te omringen met liefde? Lees wat je hart hiervan vindt.

  Klop, klop... ik ben je hart

  Ik word gelukkig van positieve harten om me heen. Net zoals jij. Grappig is dat als jij praat met die rustige en betrouwbare vriend, ik ook tot rust kom. Maar je kunt mij ook aardig op hol laten staan. Als je verliefd bent, kan ik daar erg van genieten. Maar die buurman met dat korte lontje zou ik misschien maar uit de weg gaan. Voel maar eens wat zijn gedrag met mij doet.

  Liefs van je hart

 • 5. Maak je hart gelukkig

  Berichtje van je hart

  Geluk is genieten van wat jou blij maakt. En dat is voor iedereen verschillend. Het maakt niet uit wat je doet, als het jouw leven maar zin geeft en jou gelukkig maakt.

  Klop, klop... ik ben je hart 

  Ik voel me happy als jij gelukkig bent. Bijvoorbeeld als je naar muziek luistert, iets goed doet voor een ander of een wandeling maakt in de natuur. Een stapje verder durf ik ook wel met je aan. Ben jij in staat om écht je hart te volgen en je leven meer zin te geven? Ik vind het al fijn als je er af en toe over mijmert. Maar van mij mag je jezelf best wat vaker uitdagen. Doe het voor mij!

  Liefs van je hart

Niemand kan vluchten voor zijn hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt -Paulo Coelho-