> Naar content trash arrow-down-light menu paper stack mail-bordered instagram linkedin youtube minus arrow-right heart-border share heart facebook twitter arrow-down stethoscope heartbeat link timer food smoke close briefcase plus question-mark mail sheet external scale search info whatsapp check aed 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 mannen niuews nieuwsbrief onderzoek overgewicht reanimeren recepten roken samenwerken phone sphere location

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen. De gegevens die we verwerken tijdens je bezoek bevatten informatie over je gezondheid. Daarom hebben we toestemming nodig.

Meer over privacy en voorwaarden

    Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

    Privacyverklaring

    De Nederlandse Hartstichting (de “Hartstichting”) strijdt tegen hart- en vaatziekten. Als u de Hartstichting helpt of gebruikmaakt van de informatie die de Hartstichting biedt of van andere diensten van de Hartstichting, verwerken wij mogelijk gegevens over u. De Hartstichting vindt de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar leden, donateurs en belangstellenden van groot belang. Persoonsgegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. De Hartstichting houdt zich in alle gevallen aan de eisen van de geldende privacy wetgeving.

    De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is de Nederlandse Hartstichting te Den Haag (Prinses Catharina-Amaliastraat 10). De verwerking is aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Wij kunnen dit privacy statement van tijd tot tijd aanpassen. Laatste aanpassing is gedaan op 18 oktober 2017. Via de hyperlink Privacyverklaring onderaan de websites van de Hartstichting kunt u de laatste versie altijd inzien. U kunt het privacy statement printen en/of opslaan door gebruik te maken van de daarvoor bestemde knop bovenaan de pagina.

    Verwerking persoonsgegevens

    In dit privacy statement lichten wij aan de hand van de verschillende manieren waarop wij persoonsgegevens verkrijgen toe welke gegevens wij verzamelen en voor welke doeleinden wij deze gegevens gebruiken.

    Hartstichting.nl

    Op de website Hartstichting.nl wordt gebruikgemaakt van cookies. Lees hier meer over in het cookie statement van Hartstichting.nl.

    Informatie voor hartpatiënten

    Als u gebruik maakt van het deel van Hartstichting.nl “Ik heb het zelf gehad”, worden tijdens uw bezoek mogelijk gegevens over uw gezondheid verwerkt om de informatie die u ziet zo relevant mogelijk te maken. Om die reden moet u toestemming geven voor het gebruik van deze gegevens als u dit deel van Hartstichting.nl bezoekt.

    De Gids

    U kunt informatie op Hartstichting.nl in een Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen met iemand die u kent. De informatie die u opslaat bevat mogelijk informatie over uw gezondheid. Om die reden moet u hiervoor toestemming geven op het moment dat u informatie bewaart. De informatie wordt alleen bewaard tijdens uw bezoek. Wanneer u uw browser sluit, wordt de informatie verwijderd. De Gids is dan ook niet langer toegankelijk.

    Als u de informatie in de Gids op een later moment wilt teruglezen, kunt u een link naar de Gids of een pdf-bestand van de Gids per e-mail aan uzelf versturen. Ook kunt u een geprint exemplaar per post laten bezorgen. Wij gebruiken de contactgegevens die u hiervoor opgeeft om de Gids eenmalig aan u te versturen. Indien u een link van de Gids per e-mail aan uzelf verstuurt maar niet opent, ontvangt u mogelijk een herinnering van ons.

    U kunt uw Gids ook met iemand anders delen door een link naar de Gids per e-mail of Whatsapp te versturen. Het e-mailadres van de ontvanger wordt alleen gebruikt voor eenmalige verzending van de link. Als u de Gids via Whatsapp verstuurt, gebeurt dit direct via Whatsapp en krijgen wij geen beschikking over het telefoonnummer van de ontvanger.

    Webshops

    Bestellingen geplaatst via de webshop met accessoires op Hartstichting.nl worden uitgevoerd door Charity Gifts B.V. Persoonsgegevens die u hier opgeeft, worden door Charity Gifts B.V. verwerkt en aan de Hartstichting verstrekt tenzij u hier bezwaar tegen maakt.

    Via de webshop voor brochures kunt u verschillende voorlichtingsmaterialen bestellen. Wij vragen u uw naam en adresgegevens bekend te maken zodat wij de door uw bestelde materialen op de door u aangegeven locatie kunnen afleveren. De Hartstichting gebruikt uw gegevens niet voor andere doeleinden.

    Websites van andere partijen

    Op websites van de Hartstichting treft u links aan naar andere websites. De Hartstichting is niet verantwoordelijk voor de wijze waarop die sites met persoonlijke informatie omgaan. Lees hiervoor het privacy statement van de site die u bezoekt.

    Gebruik van Hartstichting apps

    De Hartstichting biedt verschillende apps aan. Afhankelijk van de app die u gebruikt, verwerken wij bepaalde persoonsgegevens. Voor zover het gebruik van persoonsgegevens niet in dit algemene privacy statement is beschreven, wordt u daarover geïnformeerd in de app die u gebruikt. Ook worden er cookies gebruikt in de apps. In het cookie statement van de app die u gebruikt, kunt u lezen welke cookies er voor welke doeleinden en door welke partijen worden geplaatst.

    Reanimatie app

    De reanimatie app bevat informatie over reanimeren. U kunt persoonlijke gegevens toevoegen in de app. Deze gegevens worden gebruikt voor de doeleinden die zijn beschreven in het privacy statement van de Reanimatie app. U kunt deze privacy statement terugvinden in de reanimatie app onder het menu item over deze app.

    Held

    Held is een game waarin de gebruiker de theorie van reanimeren leert. Om een account aan te maken, moeten naam, geslacht, geboortejaar en e-mailadres worden ingevuld. Deze gegevens worden gebruikt om een goede gebruikerservaring te kunnen bieden.

    Team Hartvrienden app

    De Team Hartvrienden app is bedoeld voor jongeren met een aangeboren hartafwijking om samen ervaringen te delen. Om gebruik te maken van deze app moet je je registreren met jouw naam, geboortedatum en e-mailadres. Ook moet je een e-mailadres van jouw ouders opgeven, omdat zij toestemming moeten geven voor jouw aanmelding.

    Sociale media

    De Hartstichting is op verschillende sociale media te vinden, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Wanneer u ons volgt op sociale media krijgen wij mogelijk toegang tot een deel van uw profielgegevens. De Hartstichting volgt ook zelf sociale media kanalen en kan op die manier toegang krijgen tot gegevens op sociale media over u.

    De Hartstichting maakt gebruik van (marketing)diensten van derden, zoals Facebook. Voor deze diensten kunnen wij gahashte e-mailadressen verstrekken aan derde partijen, zodat deze partijen gericht mensen kunnen benaderen voor marketingacties van de Hartstichting. Mocht u bezwaar hebben tegen het gebruik van uw gehashte e-mailadres voor dit doeleinde, dan kunt u dat hier aangegeven.

    Vragen over hart- en vaatziekten

    U kunt de Hartstichting vragen stellen over hart- en vaatziekten via post en telefoon of via de chatfunctie en het online formulier op Hartstichting.nl.

    In geval van telefonisch contact, vragen per post en online chat registreren wij uw naam en eventueel aanvullende gegevens indien u bijvoorbeeld een brochure toegestuurd wilt krijgen. Wanneer u contact met ons opneemt, geeft u hiervoor toestemming.

    Als u gebruik maakt van het online formulier dan vragen wij u de volgende gegevens in te vullen: geslacht, namen, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer. Om u beter te kunnen helpen vragen wij u in het keuzemenu aan te geven of u de vraag stelt als patiënt of in een andere hoedanigheid. Als u in het keuzemenu aangeeft dat u patiënt bent of als u andere medische informatie in het formulier opneemt, verwerken wij informatie over uw gezondheid. Om die reden moet u toestemming geven voor het gebruik van deze gegevens als u het formulier verstuurt.

    Uw gegevens worden gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag en, zoveel mogelijk geanonimiseerd, voor onderzoeksdoeleinden.

    Doneren

    Als u geld doneert aan de Hartstichting, kunnen wij persoonsgegevens zoals contactgegevens en betaalgegevens registreren.

    Als u bij een collecte betaalt via iDeal met een QR code, verwerken wij uw bankrekeningnummer om eenmalig de betaling uit te voeren.

    Gegevens van donateurs worden gebruikt om donaties uit te voeren, om u te informeren over nieuws, acties en events van de Hartstichting en voor fondsenwerving. U kunt zich in elk bericht afmelden voor verdere communicatie.

    Flexibel doneren via SMS

    De Hartstichting biedt donateurs de mogelijkheid om via SMS te doneren. U wordt als daartoe geregistreerd donateur periodiek gevraagd of u uw gift wilt bestendigen dan wel muteren of opzeggen. U kunt uw gift via SMS te allen tijde permanent opzeggen.

    Doneren via het actieplatform eigenacties.voordehartstichting.nl

    U kunt ook een actie starten om geld aan de Hartstichting te doneren. In dat geval wordt u gevraagd uw contactgegevens, een streefbedrag en informatie over de actie op te geven. Als u dat wilt, kunt u een profielfoto toevoegen. U kunt ook met uw Facebook account inloggen. In dat geval krijgen wij beschikking over bepaalde profielgegevens, waaronder naam, profielfoto, leeftijdcategorie, geslacht, taal, land en andere openbare informatie. Ook wordt uw profielfoto automatisch ingesteld als profielfoto op het actieplatform. Desgewenst kunt u zelf foto- en videomateriaal aan de actie toevoegen, of uw YouTube account aan de actie koppelen. Uw actie is zichtbaar op het actieplatform van de Hartstichting. Wanner de actie is afgerond, is uw actie zichtbaar in het archief op het actieplatform. U wordt via e-mail op de hoogte gehouden van het verloop van uw actie.

    Als u deelneemt aan een bestaande actie van de Hartstichting, bijdraagt aan een actie van iemand anders of meedoet aan een door de Hartsticht georganiseerd event, vragen wij u contactgegevens en zo nodig betaalgegevens op te geven. Als u dat wilt, kunt u een profielfoto toevoegen. U kunt ook uw Facebook account gebruiken. In dat geval krijgen wij beschikking over bepaalde profielgegevens, waaronder naam, profielfoto, leeftijdcategorie, geslacht, taal, land en andere openbare informatie. Ook wordt uw profielfoto automatisch ingesteld als profielfoto op het actieplatform. Als u bijdraagt aan een actie wordt uw naam zichtbaar op de pagina van die actie. Als u dat niet wilt, kunt u kiezen voor de optie “mijn naam niet vermelden”.

    Op het actieplatform wordt gebruik gemaakt van cookies. In het cookie statement kunt u lezen welke cookies er voor welke doeleinden en door welke partijen worden geplaatst.

    Gegevens die wij verkrijgen via het actieplatform worden gebruikt om de actie uit te voeren en om u op de hoogte te houden van uw actie/bijdrage. Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier. Uw gegevens worden in dat geval gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag.

    Vrijwilliger worden

    U kunt de Hartstichting op verschillende manieren als vrijwilliger helpen. Van vrijwilligers registeren wij contactgegevens zoals naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Afhankelijk van de activiteit waarvoor u zich als vrijwilliger aanmeldt, zullen wij aanvullende gegevens registeren als dit nodig is voor het uitvoeren van de betreffende activiteit.

    Persoonsgegevens van vrijwilligers worden gebruikt ter uitvoering van de activiteiten waarvoor u zich heeft aangemeld en om u te informeren over nieuws en acties van de Hartstichting en u te vragen ook in de toekomst een bijdrage te leveren.

    Reanimeren

    Als u zich opgeeft als burgerhulpverlener of een reanimatiecursus wilt volgen, geven wij uw gegevens direct door aan de organisatie waar u zich bij aanmeldt. Wij bewaren deze gegevens 3 maanden voor het geval u vragen heeft over uw aanmelding. Wij gebruiken deze gegevens niet voor doeleinden van de Hartstichting, tenzij u hebt aangegeven dat u op de hoogte wilt worden gehouden van nieuws van de Hartstichting.

    Communicatie van de Hartstichting

    U kunt zich voor verschillende nieuwsbrieven van de Hartstichting opgeven. Als u zich registreert bij de Hartstichting ontvangt u in sommige gevallen een nieuwsbrief tenzij u zich hebt afgemeld. Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het periodiek versturen van de nieuwsbrief.

    In elke nieuwsbrief is een link opgenomen waarmee u zich kunt afmelden.

    Als u daar toestemming voor geeft, kunt u vanuit apps van de Hartstichting pushberichten ontvangen. U kunt dit altijd weer uitzetten in de instellingen van uw telefoon/tablet.

    Uw rechten

    U hebt het recht ons te verzoeken inzage te verlenen in uw persoonsgegevens en/of deze te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen.

    Een verzoek om inzage en/of correctie kunt u aan ons richten door telefonisch contact met ons op te nemen via +31703155555 of per e-mail via info@hartstichting.nl. Indien je jonger bent dan 16 jaar, dienen dergelijke verzoeken te worden gedaan door je ouder (of wettelijk vertegenwoordiger). De reactie zal dan ook worden gestuurd naar de ouder (of wettelijk vertegenwoordiger).

    Er kan te allen tijde bezwaar worden gemaakt tegen het gebruik van persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden en/of de (verdere) ontvangst van (bepaalde) marketing informatie door dit verzoek schriftelijk te richten aan de Hartstichting:

    Hartstichting
    T.a.v. Donateursadministratie
    Postbus 300
    2501CH Den Haag

    U kunt uw verzoek per e-mail ook richten aan info@hartstichting.nl. Wij zullen u dan geen (verdere) marketinginformatie sturen. In de e-mails die wij u sturen via e-mail service, alsmede in overige door ons gestuurde marketinginformatie, is ook een afmeldmogelijkheid opgenomen. Als u hiervan gebruikmaakt, zult u dergelijke berichten niet meer ontvangen. Voor informatieberichten kunt u zich niet afmelden. Houdt u er alstublieft rekening mee dat uw wijziging zo spoedig mogelijk wordt verwerkt; de Hartstichting kan niet uitsluiten dat uw verzoek tot wijziging kruist met een reeds verzonden uiting maar doet haar uiterste best dit te voorkomen.

    Beveiliging

    Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo zijn dataverbindingen beveiligd en maakt de Hartstichting gebruik van toegangscontrole.

    Verstrekking aan derden

    De Hartstichting kan gebruikmaken van de diensten van derden om uw gegevens te verwerken in overeenstemming met dit privacy statement. Deze derde partijen treden hierbij op als bewerker voor de Hartstichting en wij dragen zorg dat deze partijen voldoende waarborgen bieden ten aanzien van de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen. Derde partijen die voor de Hartstichting optreden als bewerker hebben een bewerkersovereenkomst met de Hartstichting afgesloten waarin onder meer is opgenomen dat zij persoonsgegevens alleen zullen verwerken in opdracht van de Hartstichting.

    Voor het overige verstrekt de Hartstichting alleen gegevens aan derden met uw voorafgaande toestemming of indien wij daartoe verplicht zijn op grond van wet- en regelgeving, wij daartoe genoodzaakt zijn als gevolg van een rechtszaak en/of in het geval wij dat noodzakelijk achten ter bescherming van onze eigen belangen.

    Doorgifte buiten Europa

    Uw persoonsgegevens zullen alleen door de Hartstichting of door de Hartstichting ingeschakelde derden worden opgeslagen of verwerkt buiten de EER indien dat in overeenstemming is met de geldende regelgeving voor het doorgeven van persoonsgegevens naar landen buiten de EER.

    Bewaartermijnen

    Persoonsgegevens mogen niet langer bewaard worden dan noodzakelijk is. De bepaling van de bewaartermijn is afhankelijk van het doel waarvoor de Hartstichting de gegevens heeft verzameld en van eventuele wettelijke plichten om gegevens te bewaren.

    Contact

    Voor vragen of opmerkingen aangaande het privacy statement kunt u contact opnemen met ons team voor Juridische Zaken via e-mail aan info@hartstichting.nl of per telefoon via +31703155555.